Vitežanin Kenan Mujkić novi predsjednik Asocijacije mladih SDA Kantona Središnja Bosna

U Travniku je održana konstituirajuća-izborna skupština Asocijacije mladih SDA Kantona Središnja Bosna. Uz nazočnost svih članova skupštine (39 iz 11 općinskih organizacija) te prigodnih obraćanja gostiju, pristupilo se odabiru novog saziva KO AM SDA KSB.

Predlaganjem općinskih organizacija u propisanim rokovima dva kandidata su ispunjavala uvjete i kriterije za predsjednika KO AM SDA, Kenan Mujkić iz Viteza i Admir Ždralović iz Bugojna, priopćeno je iz Asocijacije mladih SDA Kantona Središnja Bosna.

Za novog predsjednika KO AM SBK u mandatnom periodu 2019-2023 izabran je Kenan Mujkić iz Viteza.

Novoizabrani predsjednik se obratio Skupštini s nekoliko prigodnih riječi te preuzeo predsjedavanjem Skupštine. Nakon toga se pristupilo biranju četiri potpredsjednika KO AM.

Od ponuđenih pet kandidata na listi najveći broj glasova dobili su Neđad Topalović iz Kiseljaka, Emir Adilović iz Travnika, Safet Alispahić iz Busovače te Ahmed Šabanović iz Gornjeg Vakufa.

Kako Kantonalni izvršni odbor AM KSB broji 23 člana Odlukom Predsjedništva AM BiH, od kojih 16 ulazi po funkciji (predsjednik, potpredsjednici, predsjednici općinskih organizacija te tajnik) članovi Skupštine su birali još šest članova KIO na listi na kojoj je ponuđeno 12 kandidata.

Kantonalna izborna komisija je nakon brojanja glasova članova Skupštine utvrdila da su preostali članovi KIO: Nedim Balihodžić iz Bugojna, Mersudin Hadžić iz Jajca, Alma Mujić iz Novog Travnika, Miralem Langića iz Travnika, Ajdin Softić iz Fojnice i Džemil Ahbabović iz Kreševa.

Članovi Skupštine su jednoglasno donijeli Odluku da se kao prijedlog za predsjednika Asocijacije mladih SDA BiH ispred KO AM SDA KSB delegira Haris Šabanović iz Mostara aktualni član Predsjedništva Asocijacije mladih SDA BiH a za potpredsjednika Asocijacije mladih SDA BiH Mersudin Hadžić iz Jajca, aktualni predsjednik Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA BiH.

Kantonalni odbor AM SDA KSB je ujedno i prvi KO koji je proveo Izbornu skupštinu i ispunio neophodne uvjete za nazočnost 5. Konvenciji AM BiH koja će se najvjerovatnije održati 6.3. 2020. godine u Tuzli. Daljnje aktivnosti KO AM SDA KSB bit će utvrđene Planom rada za 2020. godinu, zaključuje se u priopćenju Asocijacije mladih SDA Kantona Središnja Bosna.

Prethodni članakVitežanka Lolita Furunđija najbolja sportašica KSB za 2019., Andrea Grebanar najbolja sportašica iz ekipnih sportova, Darko Čečura najbolji kadet
Sljedeći članakZovko: Aktualni prijedlog proračuna za IPA III. predstavlja korak unatrag