Vitežanin Josip Pandža novi trener košarkaša Čelika

Josip Pandža novi je trener košarkaša zeničkog Čelika, koji se natječe u A1 ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Pandža je, nakon što je s kadetskom reprezentacijom BiH 2015. godine postao prvak Europe, vodio Kakanj i tuzlansku Slobodu u elitnom razredu bh. košarke, ali se nedavno razišao s Tuzlacima te prihvatio ponudu Čelika, piše Klix.ba.

Predsjednik kluba Goran Bulajić istaknuo je na današnjoj pres-konferenciji kako su promjene bile nužne te su s Pandžom potpisali ugovor na tri godine.

“Privukla me je vizija imena Čelik, koji je veliki klub i da se što prije vratimo tamo gdje je klubu mjesto. Moj je interes da odmah sutra uđemo u Ligu 12, ali su objektivne okolnosti da se mora napraviti dobra baza od domaćih igrača pa se dovesti kvalitetna pojačanja”, kazao je Pandža, koji je napomenuo kako je njegov ugovor po modelu “2+1” te u narednih sezonu i pol ima obvezu tim uvesti u viši rang, da bi se aktivirala mogućnost treće sezone.

Pandža je rekao kako u nekim igračima ima materijala, a ljudi iz kluba i grada žele da Čelik ide na više grane, stepnicu iznad.

“Ekstremno sam motiviran za rad i jedva čekam 2. siječnja, kada službeno počinjem s radom”, kazao je Pandža, koji je najavio da će što prije pokušati nadomjestiti odlazak Amerikanca Pate Taylora, s kojim je klub upravo raskinuo ugovor.

Prethodni članakNovotravnička policija više nije podstanar: Vlada kupila zgradu policije za 220.000 KM
Sljedeći članakŽSB: Produljen rok za dostavljanje prijava na Javni poziv za prijam osoba za stručno osposobljavanje