Vitežanin Josip Pandža novi je izbornik košarkaške reprezentacije BiH

Mladi i uspješni viteški trener Josip Pandža imenovan je novim izbornikom košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine do 16 godina (U16).

Pandža je svoju trenersku karijeru započeo već sa 23 godine u HOKK Vitez, a upornim radom i trudom uspio je osvojiti A1 ligu Herceg Bosne i uvesti Vitez u košarkašku Premijer ligu BiH. Prošle je godine dvadesetsedmogodišnji Pandža uspješno vodio premijerligašku ekipu KK Kakanj, a obnašao je i funkciju pomoćnog trenera U20 reprezentacije BiH.

“Košarkaški Savez BiH jučer je imenovao izbornike reprezentacija i meni je pripala čast da vodim reprezentaciju do 16 godina. To je reprezentacija koja se natječe u A diviziji među 16 najboljih reprezentacija u Europi, a Europsko prvenstvo će se održavati u kolovozu Litvi. Moj cilj je da veliko povjerenje ljudi koji su me izabrali opravdam maksimalnim radom i odricanjem te da na prvenstvu dostojno predstavljamo svoju zemlju” kazao je za portal vitez.info Josip Pandža.

Dokaz da je i Sportski savez općine Vitez prepoznao kvalitetu i trenersko umijeće Josipa Pandže je priznanje za najboljeg trenera općine Vitez 2014. godine. Imenovanje Pandže na poziciju izbornika U16 košarkaške reprezentacije BiH trebao bi biti dodatni poticaj mladim viteškim košarkašima za još uporniji rad.