Vitežanin Ivan Jukić je budućnost RNK Splita

Vulić je na pripreme pozvao šestoricu mladih bisera koji će svoj talent brusiti s prvom momčadi Splita a jedan od njih je i mladi Vitežanin Ivan Jukić.

Nekada je RNK Split bio jedna od najstarijih momčadi u HNL-u, redove Crvenih uglavnom su ispunjavali igrači s velikim iskustvom, no danas je ta slika potpuno drugačija, što najbolje oslikavaju pripreme u Turskoj, kamo je trener Zoran Vulić poveo cijeli niz golobradih mladića poniklih u omladinskom pogonu kluba. Svi oni dobili su priliku u prijateljskoj utakmici s Tobolom i odigrali sasvim solidno s obzirom da je nekima od njih ovo bio prvi susret sa seniorskim nogometom. Istaknuli su se mladići ponikli u Splitovoj omladinskoj školi: Ivana Jukića, Matea Galića, Božidara Mikulića, Marka Pervana, Luku Kukića i Marina Roglića. Odlazak na pripreme dolazi im kao nagrada za dobar rad, a vrijeme provedeno s prvom momčadi sigurno će im pomoći da dodatno izbruse svoj talent.

Ivan je predvodnik novog vala mladih splitovaca, vezni igrač koji je već dotaknuo seniorski nogomet, postigao je gol protiv Hajduka, a u strijelce se upisao i protiv Tobola.

Već godinu dana radim s prvom momčadi, nije bilo lako na početku prijeći iz juniora u seniore, ali sada sam se već privikao. Želim se nametnuti novom treneru. Moj najveći igrački uzor je Ronaldinho, a najdraži trenutak u karijeri bio je gol protiv Hajduka, to je neopisiv osjećaj, ne zabija se Hajduku svaki dan. Od iskusnijih igrača me najviše savjetuju Roce i Radotić, zahvaljujem im na tome.

54c0eeb6486f9fbd108b4703

 

Piše: B. Pavković | Dalmacija News

Prethodni članakU Vitezu izboden muškarac, napadač se predao
Sljedeći članakFOTO: NK Vitez pobijedio NK Maribor