Vitežanin Igor Bošnjak novi trener KK Travnik Bosna Tours

Poznato je da je Vitez uvijek imao odlična imena u svijetu košarke, kako u prošlosti tako i u sadašnjosti. Naravno znatno je manje onih koji se odluče za trenerski posao pa svakako vrijedi istaknuti da se Josipu Pandži pridružio i Igor Bošnjak, jedan od osnivača i voditelja popularne škole košarke Prvi koš Vitez. 

Naime Vitežanin Igor Bošnjak dogovorio je suradnju s Košarkaškim klubom Travnik koji se natječe u A1 Ligi FBiH. Tim povodom smo razgovarali s njim.

Gdje si napravio prve košarkaške korake i tko je uticao na tebe da zavoliš ovaj sport?

Vezan sam za košarku od 1999. godine gdje svoje prve košarkaške korake učio uz Vlatka Matića – Paju. U 2004. godini, odlazim studirati na Kineziološki fakultet u Mostaru gdje paralelno uz sve svoje obveze prema fakultetu postajem i dio tima KK Zrinjski Mostar 2. Za četiri godine svog studiranja radio sam kao trener mlađih selekcija za što je najviše zaslužan Ilija Volarić. Nakon završetka fakulteta, vraćam se kući te zajedno s prijateljem Markom Matijanićem osnivamo Školu košarke Prvi koš Vitez, koja od 2012.godine uspješno radi i dan danas, gdje planiram i dalje da ostanem uz Školu košarke Prvi koš Vitez kazao je Igor za portal Vitez.info.

Kakvi su planovi i dogovori sa KK Travnik?

Dogovor je da vodim ekipu do kraja trenutne sezone, a onda ćemo sjesti i analizirat postignuto te u skladu s tim dogovoriti suradnju. Plan je da se napravi dugogodišnja suradnja, a nadam se što boljim rezultatima.

Ranko Križanović i Marijo Blaškan nisu više dio tima, s kakvim kadrom trenutno raspolaže KK Travnik?

Klub je stabilan, jedna jako pozitivna sredina sa vrijednim ljudima u njemu, koji omogućuju sve uvjete za odličan rad. Pratio sam ih i prije, naravno, zbog odlične suradnje Škole košarke košarke Prvi koš Vitez i KK Travnik, koje smo imali u protekle četiri godine.Nažalost, došlo je do promjene u igračkom kadru, Ranko Križanović i Marijo Blaškan više nisu članovi KK Travnik, ali uprava kluba već traži pojačanje ili dva s kojim bi priveli sezonu do kraja, bez nekih velikih padova. Zahvaljujem ljudima iz uprave, koji su me na prijedlog upravo našeg Ranka, kontaktirali te dali priliku za novu stepenicu i novi sportski izazov.

O kojoj je selekciji riječ, kako sezonu privesti kraju?

Trener sam prvog tima seniora, svaka sezona je nova sezona, nova borba, novi izazov i iskustvo više. Prirodno je da čovjek teži za nečim boljim pa mislim da morate biti spremni da naučite kako doći do cilja i s pravim potezima iscrtati stazu svog uspjeha. Koliko su promjene bitne za produktivnosti, toliko su i destruktivne. Morate istrajati, biti uporni i naučiti kako se nositi sa pritiskom. Vi ste ti koji morate znati “kako” s 10-12 igrača, stručnim osobljem, upravom, medijima, navijačima, roditeljima, svojom obitelji, morate biti strateg u svemu.

Koliko je treneski posao zahtjevan?

Trenerski posao je jako zahtjevan jer vas primorava na razna odricanja.Usavršavanje u ovom poslu traje čitav život jer se košarka konstantno dopunjuje, što je, u stvari, i ljepota ovog sporta. Koliko teorije, toliko duplo i prakse. Budite otvoreni sa svima, pitajte sve što vam nije jasno, ulažite u sebe pa uspjeh i zadovoljstvo neće izostati kazao je za naš portal Igor Bošnjak.

Igor je potvrdio također da ostaje aktivan i u školi košarke Prvi koš a redakcija portala Vitez.info mu svakako želi puno uspjeha.

Prethodni članakPoduzeće CM iz Viteza raspisuje natječaj za posao
Sljedeći članakJedanaest Vitežana primljeno na volonterski rad u Ministarstvo obrazovanja znanosti kulture i sporta SBŽ-a