Vitežanin Andrija Livančić krenuo na hodočašće u Bleiburg

Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo iz Sarajeva i ove je godine, već 12. put, organizira hodočašće iz Zagreba u Bleiburg. Na hodočašću, odnosno 70. obljetnici stradanja Hrvata na Bleiburškom polju, pridružile su se i mnoge poznate osobe, kao što su Zdravka Bušić, bivša eurozastupnica, general Željko Glasnović, predsjednik Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ grada Zagreba te tajnik Odbora za branitelje HDZ-a RH Josip Vidović. Uz spomenute poznate osobe, na hodočašće je krenuo i Vitežanin Andrija Livančić.

Postaje Križnog puta

Hodočasnici su krenuli u nedjelju iz Kustošijanske ulice – s mjesta gdje je otkrivena masovna grobnica žrtava komunističkog terora iz svibnja 1945. godine. Na putu kroz Sloveniju do Bleiburga proći će 14 postaja, 14 masovnih grobnica, u kojima leže posmrtni ostaci hrvatskih žrtava likvidiranih na Križnom putu.

Svake godine hodočasti se drugim putom do Bleiburga – kako bi se počast odala što većem broju žrtava. Hodočasnici će stići u Bleiburg 15. svibnja, a u subotu će 16. svibnja sudjelovati na središnjoj komemoraciji na Bleiburškom polju.