Vitežanin Andrej Bekavac otputovao na Balkansko prvenstvo

Juniorska reprezentacija BiH u stolnom tenisu jučer (utorak) je otputovala na Balkansko prvenstvo koje počinje u petak 28. lipnja u bugarskom gradu Gabrovu

Izbornik Srđan Miličević na prvenstvo vodi Kenana Zahirovića, člana STK „Mladost” (Zenica), Andreja Bekavca, STK „CM – Vitez” (Vitez) i Mirka Kovača, člana STK „Foča” iz istoimenog grada. Uz nastup na ekipnoj konkurenciji Zahirović, Bekavac i Kovač će nastupiti i u muškim i mješovitim parovima te u pojedinačnoj konkurenciji.

Odlazak Andreja Bekavca (8. 10. 1995. u Vitezu) na Balkansko prvenstvo za bolje poznavatelje ovoga sporta uopće nije iznenađenje jer je to ovaj vrijedni mladić izborio vrijednim radom i vrhunskim rezultatima u prošloj i ovoj godini na brojnim međunarodnim turnirima u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji te u parovima. Vrhunskim rezultatima Bekavac je izborio i nastup u reprezentaciji na Europskom prvenstvu koje će se od 13 – 22 srpnja održati u Austriji.

Uspjeh vrijednog Andreja svakako je i veliko priznanje njegovom matičnom klubu „CM – Vitez” i njegovom treneru Damiru Ibrahimoviću. Ujedno, nastup Bekavca na Balkanskom i Europskom prvenstvu je i nastavak bogate tradicije viteškog stolnog tenisa koji je dao niz vrhunskih majstora ovoga sporta, reprezentativaca bivše i sadašnje države, a među njima i Andrejevog bliskog rođaka, pokojnog Miroslava Bekavca Bekija.

Zvonimir Čilić / VL