Vitežanima nedostajalo više agresivnosti protiv Olimpica

Jedino smisao stare narodne poslovice da se prvi mačići u vodu bacaju, može biti utjeha nogometašima Viteza i njihovim navijačima nakon premijernog premijerligaškog nastupa na svom Gradskom stadionu i poraza protiv prosječnog Olimpica. Jer, Vitežani su „bacili“ bodove na konto Sarajlija u igri ispod svojih objektivnih mogućnosti, a može se reći, i bar neko opravdanje tražiti, u činjenici da su se srčano borili, željeli pobijediti i u toj želji na terenu i izgorjeli.

Rano primljeni gol „iz ništa“ (Subašić u 11. minuti) uzdrmao je redove Vitežana, razbio im planiranu i pripremanu koncepciju, a povreda Armina Kapetana u 36. minuti, čini se, i dotukla ih je. Naime, Kapetan je i inače jedan od najboljih igrača Viteza, a dok je igrao bio je najbolji pojedinac Viteza, agilan, borben, raspoložen za igru.

Vitežani su dobro, čak vrlo dobro, igrali samo prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena, sve ostalo, posebno nakon ozljede i kapetana momčadi Mladena Jurčevića (72. minuta), bilo je ispod  očekivanog, premalo i preslabo da bi se izbjegao poraz.

Igrom svoje momčadi nije bio zadovoljan trener Husnija Arapović, prije svega nedovoljnom agresivnošću jednog broja svojih nogometaša. „Ovakvom igrom, bez potrebne agresivnosti i „žestine“ u igri, bodovi protiv snažnih i taktički potkovanih momčadi, kakva je momčad Olimpica, se ne osvajaju. U tom segmentu igre moramo napraviti radikalne iskorake, kao i na učinkovitosti u čemu smo, i u susretu protiv Olimpica, potpuno zakazali. Od idućeg kola pravo igranja stiče Ante Hrkać, igrajući jedno poluvrijeme protiv Olimpica pokazao je da zna i može Ante Pinjuh, a nakon ozljede koja ga je dugo mučila, vraća se i mladi reprezentativac BiH, Tony Livančić. To su i razlozi, uz kvalitete koje naša momčad neosporno posjeduje,  što vjerujem kako će već od narednog kola, protiv Širokog u gostima, biti bolje i kvalitetnije,“ kazao je, iskazujući i optimizam i ohrabrenje svojim mladićima koji protiv Olimpica nisu dali i pokazali sve ono što znaju i mogu.

Zadovoljstvo osvojenim bodovima nije krio trener gostujuće momčadi, Mirza Varešanović. „Teško je doći u Vitez s nekompletnom momčadi, s čak 9 nogometaša mladih od 21. godine    (samo su trojica bila u početnoj postavi, op.a.) jer smo znali da nas čeka teško gostovanje. „Pročitali“ smo  igru Viteza, njihovo preskakanje igre i stalno ubacivanje visokih lopti u naš šesnaesterac, osujetili smo njihove namjere i uspješno apsolvirali teško gostovanje, što je i razlog naše radosti i zadovoljstva“, kazao je raspoloženi Mirza Varešanović.

Reklama