Vitežanima igra samo pobjeda

Sutrašnja utakmica Viteza s Veležom na gradskom stadionu u Vitezu domaću momčad može „zaviti u crno“ ili pak ostaviti ih u igri s realnim i opipljivim šansama za ostanak u Premijer ligi. O prvoj „crnoj“ varijanti, a to su neodlučan rezultat ili poraz, u Vitezu i ne razmišljaju, iako, to se uopće ne krije, Veleža domaćini maksimalno respektiraju.

Ali, vjeruju i u svoje snage, te u motiv koji je, nema tu dvojbe, daleko veći nego što ga mogu imati s plasmanom na prvenstvenoj ljestvici „bezbrižni“ Mostarci.

Tako, uostalom, razmišlja i trener Viteza, Valentin Plavčić, i pred današnji susret kaže:

„Iako desetkovani protiv Borca u Banjaluci odigrali smo vrlo solidno, čak smo bili u prilici vratiti se kući neporaženi. Na žalost, u tomu nismo uspjeli ali nam ta igra i zalaganje daju pravo očekivati pobjedu protiv Veleža. Bez te pobjede „života“ nam nema u Premijer ligi i mi ćemo sve poduzeti da je i ostvarimo. Unatoč, teškoj situaciji u kojoj se nalazimo, mi svoju premijerligašku sudbinu držimo u svim rukama i uvjeren sam nećemo je ispustiti. Istina, i ovaj put bit ćemo znatno prorijeđenih redova zbog ozljeda i bolesti nekolicine prvotimaca. Međutim, tko god istrči na teren morat će dati svoj maksimum, čak i više od toga, pa onda ni uspjeh, koji silno želimo, neće izostati“ kazao je Plavčić.

Bugojanac Sabahudin Jusufbašić, provjereni premijerligaški igrač, u zimskoj stanci došao je u redove Vitežana. Krasi ga čvrstina, upornost i snažan i opasan udarac s distance koji je „proradio“ u Banjaluci, no njegov gol (2:1) nije bio dostatan za radost Vitežana.

„Što bi mogao reći u situaciji u kojoj se naša momčad nalazi? Nama „igra“ samo pobjeda, i uz maksimalan respekt Mostaraca, mi ćemo je i ostvariti. Za to ćemo se svi odreda morati maksimalno založiti, dati sve od sebe, nadamo se velikoj podršci naših navijača, molimo ih da dođu i podrže nas, a mi ćemo im se odužiti maksimalnim zalaganjem, „ginut“ ćemo na terenu i ostvariti pobjedu“, poručio je smireni i samozatajni Jusufbašić..

Koja će jedanaestorica početi utakmicu, tko će sjediti na pričuvnoj klupi, zaista se može samo nagađati jer Vitežane su „pokosile“ ozljede i bolest. Stoga, Plavčić baš i nema velikog izbora a očekivati bi se mogla da će startati: Škorić, Livaja, Barišić, Alić, Branković, Jurić, Kapetan, Šantić, Vidović, Jusufbašić, Basara.