Vitežanima dobro došla prvenstvena stanka, Čubrilo stekao pravo nastupa

branko cubriloČetrnaestodnevna stanka viteški premijerligaš odrađuje ustaljenim ritmom i tako će biti sve do susreta sa Širokim Brijegom 14. rujna u Zenici. Svakodnevno nogometaši Viteza treniraju dva puta dnevno na terenu Gradskog stadiona u Vitezu, na terenu na Kamberovića Polju u Zenici i najčešće na izvrsnom travnjaku mjesnog županijskog ligaša NK Rijeka koji im je, zahvaljujući razumijevanju Riječana, svakodnevno na raspolaganju.

Ova dvotjedna stanka dobro je došla Vitežanima za „vidanje” rana, psiholoških i onih sportskih, nastalih na treninzima i utakmicama. Naime, iako to ne pokazuju ni na koji način, nema dvojbe da su dosadašnji rezultati koji se, prije svega, ogledaju u mršavom bodovnom saldu od samo dva osvojena boda, na momčad ostavlja negativan psihološki trag kojega u ovoj stanci treba „sanirati”, vratiti igračima vjeru da mogu, da za to imaju i snage i znanja. Na tom tragu je i subotnji prijateljski susret sa susjedom Travnikom na njegovoj Piroti koji su Vitežani zasluženo dobili golom vrijednog Livaje.

S druge pak strane, što je također ohrabrujuće, u punom trenažnom procesu su rekonvalescenti, Jurčević, Badrov, Vidović i Dedić, a za ranije oporavljene, Kožulja i Hasanovića stanka je prilika za nadoknadu izgubljenog na fizičkom planu zbog ozljeda. Jer, na vratima je Široki Brijeg, a četiri dana kasnije u Kupu Vitežanima stiže premijerligaš Zvijezda. Protivnici, Široki prije svega, respekta vrijedni, ali ne i bauk, hrabre se Vitežani i s neskrivenim optimizmom ističu kako su ta dva susreta velika prilika za rezultatski „preporod”, za vraćanje poljuljanog morala. „Biti će teško, ali nije neostvarivo”, poručuje trener Viteza, Valentin Plavčić i sa zadovoljstvom konstatira kako konačno na raspolaganju ima sve igrače, a pravo nastupa stekao je i Branko Čubrilo, napadač koji je u Vitez stigao iz kaštelanskog „Vala”, a igrao je u svim selekcijama Hajduka i tri sezone u hrvatskom drugoligašu Solinu.

Zvonimir Čilić / VL