Vitežani željni i žedni pobjede

Utakmica s Metallegheom u Vitezu se ocjenjuje jednom od ključnih,  ako ne i ključnom u ovoj natjecateljskoj sezoni, posebno u nastavku  natjecanja  u „ligi za ostanak. Na žalost,  momčad Viteza je ozljedama desetkovana i trener Musa sa svojim suradnicima je na stotinu muka. Jer, kao rijetko kada redaju se ozljede za ozljedom, a klupa je i inače „tanka“. No, iz vlastite kože se ne može, treba zbiti redove, boriti se i izboriti za pobjedu koju navijači Viteza i očekuju a isto tako razmišljaju  i igrači i stručni stožer. Naime, pobjeda protiv Metalleghea Vitežane bi odvela u mirnije i sigurnije vode, unijela bi mir  i optimizam u nastavku natjecanja i otvorila vidike ka očuvanju premijerligaškog statusa što je  i bio osnovni cilj zacrtan za ovu natjecateljsku sezonu.

„Utakmica je  obostrano vrlo važna za očuvanje premijerligaškog statusa. Na žalost već odavno imamo ozbiljnih problema kada je realizacija u pitanju, no na sreću i naše zadovoljstvo u obrambenoj zoni smo dobri i sigurni. U ovoj petnaestodnevnoj stanci upravo smo radili na otklanjanju uočenih nedostataka, prije svega u zoni napada, a za ovaj subotnji susret napravit ćemo i određene promjene u postavci igre i u sastavu momčadi. Sve ćemo  pokušati kako bi postigli gol(ove) i osvojili za nas važna tri boda, mada će nam u ostvarenju tog cilja prepreka biti i loš teren. No, tu izbora nemamo!“, kazao je trener Viteza Slaven Musa i osvrnuo se na brojne ozljede koje  već neko vrijeme prate momčad Viteza. „Igrali smo u srijedu protiv drugoligaša Kiseljaka i provjerili smo spremnost i mogućnosti rekonvalescenata, Barišića i Kokota.. Na žalost puno ne mogu, možda za nuždu dvadesetak minuta, poluvrijeme najviše i bude li situacija to zahtijevala ući će protiv Jajčana u drugom poluvremenu. Na našu žalost, u Kiseljaku smo izgubili, bojim se do kraja sezone, u proljeće našega najboljeg i najspremnijeg igrača, Tonija Livančića, što nam i dodatno otežava ionako tešku situaciju. Nema ni Jevtića, kako sam već rekao nespremni su Barišić i Kokot, Livaja ima problema s leđima, ruku je u Kiseljaku slomio mladi Franjić i reći ću da u svojoj trenerskoj karijeri ne znam jesam li ikada bio u ovakvoj situaciji kada mi iz pogona „ispadaju“  igrači jedan za drugim. No, što je tu je, nećemo kukati i plakati, igrat će mladići zdravi i ne sumnjam da će dati sve od sebe, a bude li trebalo svoj će doprinos dati Barišić i eventualno Kokot. Međutim bit ću sretan i zadovoljan ne budem li ih koristio u ovom susretu jer nas u narednom tjednu čekaju još dvije važne i teške utakmice. Napravit ćemo mi prilika protiv Metalleghea, neke od njih ćemo i realizirati i doći ćemo do pobjede. Otvorit će se i naša „slavina“, „procurit“ će i golovi“, naglasio je Musa koji nije skrivao ni optimizam.

Jedan od najstandardnijih igrača Viteza,  ponekad i strijelac odlučujućih golova, Armin Kapetan pred susret s Jajčanima je optimističan.

„Znamo mi što nas čeka i znamo koliko će biti teško doći do pobjede. Istina je, „štekamo“ mi u napadu ali prilike stvaramo i nedostaje nam samo ona „klik“ pa da se sve pokrene u našu korist. Nadam se i vjerujem da će se to dogoditi u ovom važnom susretu protiv dobrih Jajčana. Pomake smo pokazali i u srijedu u susretu  u Kiseljaku (0:3) i gol, eventualno dva protiv Metalleghea odveli bi nas u pobjedu“, kazao je Kapetan.

Mogući sastav: Nwolokor, Livaja (Stanić), Vrhovac, Hodžurda, Sadiković, Muminović, Kapetan, Dedić, Đerić, Alispahić, Selimović.

Prethodni članakViteški gimnazijalci u parku zaigrali popularni “picigin”
Sljedeći članakVitežanka Vesna Gugić – rođena pobjednica