Vitežani usprkos boljoj igri bez pobjede, Nurković spasio Travničane

U derbiju starih rivala nije bilo golova, a čar pobjede Vitežanima je uskratio izvrsni golman Travničana, Adis Nurković.

Cijelo prvo poluvrijeme igralo se borbeno i požrtvovno, a nešto bolji i opasniji bili su Vitežani i u tom dijelu susreta, uz nekoliko prijetnji domaća je momčad u dva navrata bila i u dobrim prilikama doći u vodstvo. U 37. minuti, nakon udarca Vidovića, Smriko je natrčao i u padu loptu pokušao ubaciti u gol u čemu ga je izvrsnom intervencijom spriječio Nurković. U dobroj prilici u 44. minuti ponovo je bio Smriko, na ubačaj Vidovića glavom je šutirao sa 6-7 metara a ponovo je bravurozno intervenirao Nurković.

Travničani nisu bili u podređenoj ulozi, nekoliko puta su zaprijetili golmanu Živkoviću, a najopasnije u 10. i  41. minuti, no oba puta nije se snašao agilni Čurić.

I u drugom poluvremenu Vitežani su bili bolji, dobru priliku za vodstvo imali su u 54. minuti ponovo preko Smrike koji je loptu ubačenu od Kapetana slabo zahvatio i šansa je otišla uz nepovrat. U 63. minuti dobro je šutirao mladi Livančić, no lopta je za malo promašila gol, a najbolje prilike za postizanje gola i za pobjedu domaća je momčad imala u samoj završnici susreta. Naime, u 84. minuti Livnačić je prodro po lijevoj strani i iskosa sa desetak metara vrlo dobro šutirao, Nurković ponovo vrhunski intervenirao, odbio je loptu a za malo je Pinjuh zakasnio pospremiti je u mrežu. I u sudačkoj nadoknadi pono9vo je u prilisi bio Pinjuh, dobro se oslobodio obrambenih igrača Travnika, lukavo i precizno šutirao a Nurković ponovo, vrhunskom obranom potvrdio golmansku klasu.

VITEZ, Gradski stadion . Gledatelja: 2.000. Sudac: Predrag Stankić (Bijeljina) 8.

VITEZ: Živković -, Jurić 7, Jurčević 7,5, Šantić 7 (od 59. Livančić 7,5, Miloš 7,5, Vidović 7, Kapetan 7, Čuljak 7, Hećo 7 (od 76. Pinjuh  7,5) Smriko 7, Pezo 7,5.

TRAVNIK: Hurković 8, 5, Kovač 6,5, Nuhić 6,5, Čurić 7, Dudić 6,5 (od 90. Jašarević -), Varupa 6,5, Helvida 7,5, Husić 7,5 (od 63. Zaimović 6), Jusufbašić (7,5 (od 73. Smajić -), Sadiković 7, Čivić 6,5

Igrač utakmice: Adis Nurković