Vitežani uspješni na prvenstvu Šahovskog saveza Herceg-Bosne

14. kadetsko i 17. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne odigrano je u hotelu „Kupres“ u Kupresu 25. i 26. travnja 2015. godine.

Na prvenstvu je nastupilo 16 kadetkinja, 50 kadeta, i 5 juniora iz 12 klubova. Igrao se Bergerov ili Švicarski sustav, ovisno od broja natjecatelja u skupini. Tempo igre bio je 30 minuta po igraču za cijelu partiju.

Prvoplasirani u svim kategorijama dobili su pokal i postali kadetski i juniorski prvaci Šahovskog saveza Herceg-Bosne. Tri najuspješnija natjecatelja i natjecateljice u svim kategorijama dobili su diplome i medalje. Četiri prvoplasirana u svim dobnim skupinama stiću pravo igranja na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje će se održati u Neumu od 16.-19. svibnja 2015.godine.

Škola šaha ŠK “Vitez 2013“ dokazala je da je najbolja u ŠSHB osvojivši sedam mjesta za plasman na državno prvenstvo. U konkurenciji kadeta do 12 godina gdje je bila najveća konkurencija (12 natjecatelja) fišerovskim rezultatom sedam poena iz sedam partija je osvojio Ivan Marjanović član škole šaha ŠK “Vitez 2013“ i tim rezultatom bio prva zvijezda šahovskog prvenstva odigranog u Kupresu. Ovog dječaka smatraju najvećim talentom BH šaha. U konkurenciji kadetkinja do 14 godina prvo mjesto osvojila je Milena Bertović u uzbudljivoj i do kraja neizvjesnoj igri na turniru osvojivši 4,5 boda iz šest partija i time zauzela prvo mjesto. U konkurenciji kadeta do 16 godina drugo mjesto osvojio je Josipović Antonio u konkurenciji 11 igrača što se smatra izuzetno velikim rezultatom. Kadeti do osam godina Šarić Luka drugo mjesto a četvrto mjesto Bošnjak-Matić Pavle. U skupini kadetkinja do 16 godina Doris Petrušić četvrto mjesto i Šarić Filip četvrto mjesto u skupini kadeta do 12 godina.

Ekipu ŠK “Vitez 2013“ do ovako velikog rezultata predvodio je predsjednik kluba gospodin Jozo Miškić.