Vitežani umjereni optimisti

U posljednja dva kola Vitez je osvojio 4 boda (0 : 0 Drina u Gostima i 3 : 1 Sloboda na domaćem terenu) kao u prethodnih sedam, što je momčadi vratilo mir i vjeru u vlastite mogućnosti pred nedjeljni susret sa Zvijezdom u gostima.

Zvijezda je fenjeraš, sa samo 4 osvojena boda, bez pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva, što nikako ne smije zavarati Vitežane. Jer, za momčad kvalitete Viteza nema lakih protivnika i unaprijed „knjiženja“ bodova. Čeka ih teška i neizvjesna borba a samo s maksimalnim angažmanom imaju šansu za povoljan ishod kojemu se nadaju i njihovi navijači. U takvim očekivanjima umjereni optimist je i uvijek pouzdani Goran Jurić.

„Naša forma je u uzlaznoj putanji, momčad je profilirana i rekao bih standardizirana, vratili smo poljuljano samopouzdanje, rasterećeni smo teškog imperativa pobjede koji nam se nametao zbog loših rezultata i malog broja osvojenih bodova. Jer, uspjesi protiv Drine i Slobode sve su okrenuli na drugu, za nas pozitivnu stranu i sada osokoljeni idemo na meč za dno zakovanoj Zvijezdi. Znamo mi da trenutni plasman Zvijezde nije i stvarni pokazatelj njihovih mogućnosti, nego splet okolnosti koje su se okrenule protiv njih. Međutim, sigurno je, pozicija u kojoj se nalaze bit će im otežavajuća okolnost, imperativno opterećenje osvajanja bodova. A to je voda na naš mlin“, kazao je Jurić.

„Bez obzira na trenutni plasman, Zvijezda je momčad naše kvalitete i sigurno nas čeka vrlo težak zadatak. Zvijezda je domaćin i favorit u ovom susretu. Međutim, ni to, kao uostalom ni trenutni plasman Zvijezde, ne mora ništa posebno značiti. Mi ćemo u ovom susretu nastupiti u najjačem mogućem sastavu, svi nogometaši na koje računam, osim od ranije ozlijeđenog Miloša i kartoniranog Livaje, zdravi su i spremni za izazove koji nas čekaju u nedjeljnom susretu sa Zvijezdom. Trebat će nam mir, samopouzdanje, vjera da možemo, a možemo, i iz ovoga susreta mnogo dobroga za nas možemo izvući“, poručio je trener Viteza, Ante Miše.

Ne bude li u zadnji tren nekih nepredviđeni razloga za promjenu, u prvoj jedanaestorici protiv Zvijezde bit će: Živković, Jurić, M. Jurčeviić, Alić, Ćuljak Pezo, Kapetan, Vidović, Smriko, Hećo i Pinjuh.