Vitežani uhićeni prilikom krađe automobila

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je ukupno 16 krivičnih djela, od kojih je 8 krivičnih djela teške krađe, 2 krađe, 2 krivotvorenje isprava, 1 nasilje u obitelji, 1 prevara i 2 krivična djela oštećenja tuđe stvari.

U nedjelju, 17. studenog 2013. godine u 2,45 sati u PS Travnik telefonom se obratila nepoznata muška osoba i prijavila da u ulici Zenjak u Travniku dvije osobe vrše provalu u dva parkirana vozila „Golf”. Odmah po dojavi, na lice mjesta upućene su dvije policijske patrole PS Travnik, koje su pronašle izvršitelje i lišili ih slobode. Radi se o B.H. /1994/ i S.H./1990/, oba iz Viteza. Nakon provedene kriminalističke obrade, protiv istih će biti podneseno izvješće Županijskom tužiteljstvu Travnik.

U subotu, 16. studenog 2013. godine u 12,50 sati u PS Vitez prijavljena je teška krađa motornog vozila marke „Golf 2″, registarskih oznaka O73-J-391, koje je bilo parkirano u ulici Petra Svačića u Vitezu. Vozilo je, prema prijavi, ukradeno u toku noći 15/16. studenog 2013. godine u vremenu od 19,00 do 12,50 sati od strane nepoznatih izvršitelja. Uviđaj i druge istražne radne na pronalasku vozila i otkrivanju izvršitelja poduzimaju služenici OKP PU Travnik.

Proteklog vikenda na području SBŽ evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od čega je 1 slučaj sudjelovanja u tuči, 2 slučaja omalovažavanja ovlaštene službene osobe i 3 slučaja ostali prekršaji. U prekršajima je sudjelovalo 9 osoba, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Zabilježeno je 17 prometnih nezgoda, u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede, a iz prometa je isključeno 13 vozila i 29 vozača motornih vozila. Uručena su 294 prekršajna naloga zbog prekršaja u oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentiran je 131 prekršaj.

S obzirom na zakonsku obavezu posjedovanja zimske opreme, na području svih policijskih stanica provedena je pojačana kontrola posjedovanja zimske opreme. Službenici policije su u Jajcu, Bugojnu i Gornjem Vakufu-Uskoplju izvršili kratkotrajne blokade područja s ciljem pronalaska premeta i sredstava izvršenja krivičnih djela. U Donjem Vakufu su pružili pomoć službenicima JP “Ceste Kiseljak” prilikom mjerenja osovinskog opterečenja vozila, ukupne mase i dimenzije vozila. Pomoć inspektorima Federalne uprave za inspekcijske poslove pružena je u Travniku, prilikom inspekcijskog nadzora u jednom ugostiteljskom objektu. Na području Kreševa i Busovače provedene su lokalne akcije pojačane kontrole prometa. Službenicima županijske uprave za šumarstvo pružena je pomoć u Bugojnu i Donjem Vakufu. U okviru kampanje prikupljanja nelegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava pod nazivom “Izaberi život bez oružja”, koja se provodi na području SBŽ, građani su u PS Gornji Vakuf-Uskoplje predali 1 automatsku pušku sa 7 okvira za automatsku pušku i oko 700 komada pušćane municije.