Vitežani u subotu s novim trenerom po pobjedu

Vitez je u vrlo teškoj situaciji sa samo 10 osvojenih bodova i mizernih devet postignutih golova, nakon 14 odigranih kola, na predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvice. Već sada je NK Vitezu ugrožen premijerlogaški status, no pred njima su utakmice koje bi mogle dosta toga promijeniti na bolje. Jer Vitez do kraja produžene jesenske sezone, od pet utakmica čak četiri igra na svom terenu. A to nije mala stvar, to je obećavajuća situacija koja navijačima i nogometašima Viteza može vratiti osmjeh na lice. Naime, slijedeće tri utakmice, sa Zvijezdom, Travnikom i Borcem, Vitez igra kod kuće, četvrtu putuje u goste Željezničaru, a onda zadnju jesensku u Zenici će dočekati Radnika iz Bijeljine.

U te, nije teško zaključiti, presudne nogometne bitke, Vitez kreće s novim trenerom, Veseljkom Petrovićem, koji je na toj dužnosti zamijenio svog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika, Valentina Plavčića, koji je podnio ostavku..

„Susret sa Zvijezdom za nas je „utakmica istine” i sve osim naše pobjede bila bi katastrofa. Naravno, ni na kraj pameti mi nije podcjenjivati Zvijezdu, znamo što znaju i što mogu, ali mi jednostavno nemamo izbora. Do sada nas je, kao malo koju momčad, pratio splet nesretnih okolnosti, a vjerujem da ubuduće neće biti tako. Moramo zbiti redove, zaboraviti što je do sada bilo, dati sve od sebe i uz naše vjerne navijače pobijediti”, poručio je, pred susret sa Zvijezdom, brzonogi i borbeni napadač Viteza, Vedran Vidović, najbolji igrač Viteza u porazu protiv Rudara u Prijedoru.

Sve vrijeme dosadašnjeg dijela prvenstva Veseljko Petrović je bio s Valentinom Plavčićem, situaciju i stanje u momčadi ima u „malom prstu”, a za utakmicu sa Zvijezdom, kada su sastav momčadi i igra u pitanju, neće biti nikakvih radikalnih promjena. „Nemam ja tu sada ništa posebno mijenjati. Imamo mi dobru momčad, kadri smo sa svima se nositi i vjerujem da ćemo to pokazati sa razigranom Zvijezdom”, kazao je novoimenovani trener Viteza Veseljko Petrović i za današnji susret najavio je startnu jedanaestoricu: Perković, Jurčević, Imamović, Brekalo, Branković, Jurić, Kapetan, Vidović, Dedić, Šišić, Smriko. U konkurenciji za nastup protiv Zvijezde su i: Živković, Hasanović, Badrov, Livančić, Mišić, Dilaver, Kožulj i J. Šantić.

Zvonimir Čilić