Vitežani i dalje tuguju za svojom Kristinom

Veliki broj Vitežana, ali i građana iz drugih općina Lašvanske doline u ponedjeljak je došao na mjesno groblje u viteškom naselju Krčevine da bi s tugom, bolom, suosjećanjem s roditeljima i rodbinom, na vječni počinak  ispratili sedamnaestogodišnju Kristinu Lovrinović, dan ranije preminulu u Kantonalnoj bolnici u Travniku.

Kristina je bila pacijentica Kantonalne bolnice na odjelu plućnih bolesti u Travniku, tu je boravila nekoliko dana, činilo se ništa nije opasno, zabrinjavajuće, a navodno je u ponedjeljak 3. srpnja, trebala biti puštena kući. No, u nedjelju 2. srpnja prije podne stigla je nevjerojatna tužna i tragična vijest – Kristina je umrla. Od čega, kako…, službenih informacija, bar u javnosti, nema, nije rađena obdukcija, a neslužbeno se saznaje da je Kristina umrla od zatajenja srca. Je li tako moralo biti, pitaju se mnogi, a kako nema potpunih službenih informacija onda „caruju“ sumnje, nevjerica, dezinformacije…

U Vitezu i dan nakon sahrane mlade Kristine vlada tuga i nevjerica, smrt lijepe, vrijedne, simpatične i omiljene…, bude se i izazivaju najdublje emocije, a posebno u krugu obitelji, među rodbinom, među Kristininim prijateljima, posebno među viteškim kazalištarcima, članovima Gradskog kazališta mladih Vitez, čija je istaknuta članica bila i Kristina.

Nakon pokopa na groblju u Krčevinama gdje su tisuće ljudi tugovale, tekli su potoci suza, a viteški kazalištarci su se, ponovo, kao i u nedjelju kada se saznalo, kada je stigla tužna vijest o Kristininoj smrti, okupili u Kazališnoj dvorani u Hrvatskom domu da bi suosjećali, tugovali i neutješno plakali. U  dvorani su ostali do dugo u noć, na bini su postavili Kristininu fotografiju, svjetlo je ostalo upaljeno cijelu noć…, a utorak ujutro slijedilo je otrežnjenje, vraćanje u stvarnost – Kristine više nema i među nama je više nikada neće biti. Ali u srcima mladih viteških kazalištaraca, nedvojbeno je, Kristina će zauvijek ostati. Svojim, likom i djelom Kristina to i zaslužuje.

Zanimljivo je, u ponedjeljak 3. srpnja u okviru 2. Dana hrvatskog kazališta u BiH, manifestacije koja se održava u Vitezu, trebala je biti izvedena predstava „Brat magarac“, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. Naravno, predstava je otkazana a predstavi se radovala i Kristina, planirala je doći na predstavu, jer je taj dan, prije podne, trebala iz bolnice doći kući.

Prethodni članakMatošević: Očekuje se uspješna ljetna sezona u SBŽ-u
Sljedeći članakDržavljani BiH koji žele raditi u Njemačkoj na termine za vize moraju čekati i više od godinu dana