Vitežani treći od 100 klubova na državnom karate prvenstvu za djecu

U organizaciji Karate saveza BiH, karate kluba „Romanija“ i Karate saveza Republike Srpske, u subotu 29. travnja, u gradskoj dvorani na Palama održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu.

Natjecanje je održano za djecu uzrasta od 8 do 14 godina i ove godine je okupilo 772 natjecatelja iz 100 karate klubova BiH što je i najmasovnije Državno prvenstvo do sada.

Karate klub „Mladost „ Vitez predstavljalo je 14 natjecatelja koji su postigli izuzetno dobar uspjeh osvojivši devet medalja od čega tri zlatne i 6 srebenih, te u ukupnom plasmanu od 100 klubova zauzeli visoku treću poziciju.
Ovim uspjehom najavili su svijetlu budućnost najtrofejnijeg viteškog sportskog kolektiva, a i pokazali se kao najuspješnije plasirani klub sa srednjebosanskog kantona na ovom Prvenstvu.

Također ističu da je i član karate kluba „Mladost“ Vitez, Enis Mehić bio jedan od najuspješnijih na ovom Prvenstvu osvojivši dvije zlatne medalje u kategorijama kate i borbe bez ijednog izgubljenog poena.

Zlatnu medalju pored Enisa osvojio je i ženski kata tim 8-9 godina dok su se srebrenim medaljama okitili Adi Mehić u kategoriji kate dječaci 2009., Ema Bešić kate djevojčice 2008., Harun Haskić borbe dječaci 2006.-45kg, Topoljak Vedad borbe dječaci 2006. -50kg, Eniz Dajić borbe dječaci 2004 -40kg i Ajdin Sivro borbe dječaci 2004.-5okg.

Ovi mladi viteški karataši nastavljaju dugogodišnju tradiciju postizanja vrhunskih rezultata slijedeći primjer svojih starijih kolega, a ovakvim rezultatima su izborili i plasman u državnoj selekciji te nastup na Balkanskom prvenstvu za djecu u Istambulu – Turskoj od 19. do 21. svibnja ove godine.

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, rekao je da je prezadovoljan postignutim rezultatima i ponosan na svu djecu koja su se natjecala te da bez pauze nastavljaju sa pripremama za Balkansko prvenstvo za koje se nadaju se da će uspjeti osigurati financijska sredstva za odlazak na isto. Ovim putem čestita i zahvaljuje se svim osvajačima medalja, trenerima kluba kao i svim članovima karate kluba „Mladost“ Vitez.

Prethodni članakBiH najbolja u regiji po pitanju slobode medija
Sljedeći članakPotpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija za redovite studente, pripanike hrvatskog naroda izvan RH