Vitežani slave svog nebeskog zaštitnika

I ove godine Vitežani su svečano , molitvom i kulturnim događanjima, obilježili blagdan svetog Jurja Mučenika, nebeskog zaštitnika viteške župe, jedne od najmnogoljudniji u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Lijepo vrijeme, pravo proljetno, i ove je godine bio saveznik vjernim župljanima, pa je blagdanska sveta misa, što je i tradicionalno, slavljena u dvorištu velike i lijepe župne crkve. Okupio se veliki broj vjernika ove župe, ali i vjernika iz drugih srednjobosanskih župa, te hodočasnici, poštovatelji svetog Jurja i iz udaljenijih krajeva.

Blagdanskoj svetoj misi prisutni su bili i politički dužnosnici općinskih i županijskih struktura vlasti, gospodarstvenici, kulturni djelatnici… Uz koncelebracijiu mjesnog župnika fra Marka Kepića, dekana Travničkog dekanata, don Matu Janjića, gučogorskog gvardijana, fra Dragu Pranješa Čarlija, te još 14 svećenika, blagdansku svetu misu predvodio je biskup msgr. dr. Pero Sudar.

Veliki broj vjernika bio je u živopisnim narodnim nošnjama Hrvata srednje Bosne, a nakon svete mise, već tradicionalno ispred župne crkve upriličeno je pučko veselje.

U povodu blagdana svetog Jurja Mučenika, zaštitnika viteške župe, u organizaciji HKD Napredak, podružnica Vitez, u Gradskoj sportskoj dvorani, u večernjim satima, održan je prigodan koncert. Nastupila su viteška kulturno umjetnička društva, pjevačke, folklorne i plesne skupine, glazbeni sastavi, bendovi, solisti…, a rečeno je da će to, ubuduće, biti i tradicionalno.