Vitežani i dalje s optimizmom gledaju naprijed

Vitez nastavlja svoj trnoviti premijer ligaški put koji, evo, gazi već šesto uzastopno kolo. Na žalost Vitežana taj i takav put, bez pobjede, sa samo jednim osvojenim bodom, nisu uspjeli zamijeniti stazom uspjeha ni protiv Zrinjskog, mada se to s aktualnim državnim prvakom teško moglo i očekivati.

No, zanimljivo je, navijači Viteza, unatoč porazu (2:3) sa Zrinjskim uopće nisu razočarani, čak su svoje nogometaše na kraju susreta pozdravili i pljeskom poručujući im tako da u njih i dalje vjeruju. Jer, Vitez je protiv Zrinjskog odigrao vrlo dobro, natjerali su Mostarce na maksimalni angažman, da pokažu koliko znaju i koliko mogu.

Vrijedi također naglasiti kako je suđenje bilo dobro, sudac Ilija Živković je sudio „ni po babi, ni po stričevima“, pa je u takvoj situaciji i poraz lakše preboljeti. A uz to, ne treba zaboraviti da je u momčadi Viteza nastupilo čak četvorica igrača mlađih od 21. godine (u Zrinjskom nijedan), te da Ćutahija, Ćosić, Bajo i Miketek ukupno imaju tek desetak premijer ligaških utakmica, a mladom Miketeku susret sa Zrinjskim bio je i premijer ligaški debi.

„Kakvi smo, takvi smo, boljih i iskusnijih nemamo, pa ipak smo se sa moćnim Zrinjskim dobro nosili i nismo bili daleko ni od iznenađenja“, kazao nam je trener Viteza Ivica Bonić, te dodao: „Nakon utakmice s Mostarcima igračima smo dali dva dana slobodno, a u utorak smo s punom parom nastavili s radom. Nalazimo se u teškoj situaciji, imamo samo jedan osvojeni bod, a bilo je prilika s Krupom, Slobodom, Željezničarom…, osvojiti još poneki. Znam, neće zvučati utješno, ali reći ću, igramo mi bolje od onoga što pokazuje prvenstvena ljestvica. Na žalost, dosta toga, što sada dolazi na naplatu, uvjetovano je zakašnjelim početkom priprema, u hodu smo formirali i pokušavali uigrati momčad, a ova petnaestodnevna stanka došla nam je kao naručena. Jer, nekolicina igrača prošla pripremni ciklus, ili su ga tek djelomično prošli, pa je ova stanka i prilika na fizičkom i taktičko-tehničkom planu napraviti pomake, iskorake. Radit ćemo dva puta dnevno, u nedjelju ćemo odigrati trening-utakmicu sa Željezničarom iz Sarajeva, a igrat ćemo na vrhunskom travnjaku NK Rijeka u Vitezu“.

Bonić je također kazao kako se u rad momčadi uključio golman Tirić koji je bio ozlijeđen, danas (srijeda) znat će se hoće li se u rad uključiti Ćosić koji je u susretu sa Zrinjskim dobio udarac u desni kuk.

„Nemamo kažnjenih, ni zbog kartona suspendiranih igrača. Ovih dana trebala bi se riješiti i papirologija i pravo igranja Josipa Vukovića, u prošloj sezoni igrača NK Split, a upravo on bi trebao pojačanje u veznom redu gdje smo do sada „šepali“. Istina, trebalo bi nam još poneko pojačanje, a hoćemo li ga i dobiti, teško je reći. Međutim, bilo kako bilo, nama je raditi, boriti se, nismo mi inferiorni niti autsajderi u Premijer ligi, pa i unatoč mjestu na prvenstvenoj ljestvici koji naš sadašnji plasman na prvenstvenoj ljestvici to demantira“, poručio je trener Viteza Ivica Bonić.

Prethodni članakPostrojba za posebne namjene PPN“ Vitezovi“ obilježit će 25. obljetnicu
Sljedeći članakPredstavljena knjiga Marinka Slipca “Tradicijski obrti Hrvata u BiH”