Vitežani priželjkuju pune tribine i pobjedu protiv Radnika

„Arhivirali smo, već u ponedjeljak dan nakon utakmice, za nas važnu i veliku pobjedu protiv Željetničara u Sarajevu i okrenuli smo se ka novom teškom susretu s Radnikom u nedjelju u Vitezu“, kazao je trener Viteza Boris Pavić okupljenim novinarima pred novo iskušenje koje njegovu momčad čeka, ovaj put na Gradskom stadionu u Vitezu. Očigledno je da trener Pavić i na ovakav način pokušava smiriti euforiju koja u Vitezu vlada nakon što su Vitežani nadigrali i pobijedili Željezničar u Sarajevu, što nikako nije lako i jednostavno, jer euforija, potraje li, može lomiti i psihološki  slomiti i bolje momčadi nego što je to Vitez. 

„Pobjeda protiv Željezničara ne smije i neće nas uspavati, stiže nam u goste snažni Radnik koji se igrom i rezultatima budi, vodi ih iskusni, jedan od najboljih bh nogometnih stručnjaka, Slavko Petrović, a mi hoćemo, želimo i možemo pobjedom potvrditi osvojene bodove u Sarajevu.  A riječ je o vrlo iskusnoj, natjecateljskoj momčadi koja i u ovoj sezoni s pravom aspirira na „gornji dom“ prvenstvene ljestvice. To su elementi koji nas pozivaju na maksimalni oprez, na maksimalni angažman na terenu, jer nova pobjeda u prvenstvu, ovaj put protiv Radnika, imala bi i veće značenje  od tri osvojena boda koja bi, pak, za nas bila velika, zlata vrijedna. Trebat će nam, nadam se i imat ćemo je, snažna podrška naših vjernih navijača što nam uvijek daje i dodatan motiv za borbu, za izgaranje na terenu“.

Na tiskovnu konferenciju pred susret s Radnikom trener Pavić je doveo dvije važne karike njegove momčadi – iskusnog i uvijek pouzdanog desnog stopera, Marka Jevtića i brzonogog desno krilnog napadača koji tijekom utakmice „šara“ terenom u  protivničke redove unosi nemir i pomutnju, Bobana Đerića.

„Iz utakmice u utakmicu najavljujemo teški susret, opasnog protivnika, a to je zaista tako. Naime, sada brojčano smanjenoj Premijer ligi slabih protivnika zaista nema. A naš nedjeljni protivnik je opasan, iskusan i snažan protivnik, a to su i dodatnih razlozi epiteta koje im s pravom dajemo. Međutim, znamo mi, a znaju i oni, što mi možemo, a to, ni u kom slučaju, nije malo, a što se zorno vidjelo i u Sarajevu u susretu sa Željezničarom. Reći ću na kraju, ne samo da se nego skupa sa suigračima i vjerujem u našu pobjedu“, nije krio optimizam, Marko Jevtić.

Optimizam je iskazao i Boban Đerić.

„Međusobno se vrlo dobro poznajemo, znamo mi, znaju i oni što nas u nedjelju čeka. Teška borba, nedvojbeno je, jer njihov ne baš dobar ulazak u prvenstvo nije prava slika njihove vrijednosti i njihove kvalitete. Međutim, uz pristup igri i postavljenim zadacima našeg trenera kakav smo imali u Sarajevu protiv Željezničara, a nema razloga da tako i ne bude, uvjeren sam – pobijedit ćemo“, kazao je Boban Đerić, dvadesettrogodišnji napadač Viteza.

Konačno, trener Viteza ima slatke brige oko sastava pred nedjeljni susret – nema ozlijeđenih, kažnjenih, svi su orni za borbu i povjerenje trenera čekaju „ko zapete puške“.  Najvjerojatniji prvih jedanaest: Tirić, Livančić, Jevtić, Hožurda, Sadiković,  Muminović, Barišić, Kapetan, Đerić, Kokot, Rašić.