Vitežani pred velikim iskušenjima

„Nalazimo se u vrlo teškoj situaciji (14. mjesto na prvenstvenoj ljestvici, s gol razlikom 10:23 i sa 14 osvojenih bodova op.a.), mnogi misle i tvrde, u bezizlaznoj, no ja ipak ne mislim tako. Predstoji nam vrlo teška borba, s puno teških prepreka i raznoraznih zamki, a mi ćemo se boriti, ni na kraj pameti nam nije predati se. Istina u prvom kolu (nedjelja u 15 sati op.a.) idemo u goste u zimskoj stanci znatno ojačanom Olimpiku, drugoplasiranoj momčadi jesenske sezone i jedinom konkurentu Veležu za ulazak u Premijer ligu. Jasno je, tko je u ovom susretu favorit, pa ipak,  u Sarajevo ne putujemo s bijelom zastavom“, kaže za Vitez.info trener NK Viteza, Veselko Petrović, naglašavajući kako tijekom priprema baš i nisu imali sreće, prije svega kada su u pitanju vremenske (ne)prilike.

„U Bijelom Polju kod Mostara šest dana smo vrijedno radili, a sedmi dan bura nam se ispriječila i nismo odigrali utakmicu sa NK CIM, što je trebala biti naša generalna proba pred nedjeljni susret s Olimpikom u Sarajevu. Međutim isticanje tih problema nikako nije traženje bilo kakvoga alibija pred nastavak prvenstva. Fizički smo dobro pripremljeni, nismo dovoljno uigrani, a nedostaje nam još jedan prednje vezni, te uz mladog Mirka Vujicu još jedan desni branič radi pojačane konkurencije“.

Petrović vjeruje u svoje momke, uz ranija pojačanja stigao je u pomoć Vitezu i vrlo talentirani dvadeset jednogodišnji zadnji vezni, Hrustan Kadrić (iz Zvijezde Gradačac op.a.). Svi igrači su zdravi, na dispoziciji su stručnom stožeru, a susret protiv Olimpika propustit će lakše ozlijeđeni Zec. Na put u Sarajevo Petrović sa svojim pomoćnikom, Robertom Perkovićem vodi slijedećih 18 igrača: Kragić, Badrov, Vujica, Bušatlija,  Fazlić, Gačan, Marković, Sarvan, Ćatić, Kadrić, Bešić, Sivac, Vidović, Čakar, Salihović, Rovčanin,  Džaferović i Topalović. Startnu jedanaestoricu, kazao je trener Petrović, odredit će perd sami susret s Olimpikom.