Vitežani poraženi u Ljubuškom

altHendikepirani izostankom čak šest standardnih igrača, rukometaši Viteza poraženi su jučer od drugoplasirane ekipe Prve lige, Izviđača II u Ljubuškom. Domaći, apsolutni favoriti u ovome susretu, nisu niti u jednom trenutku dopustili iznenađenje i slavili su zasluženu pobjedu. Pored seniorske ekipe, u Ljubuški je otputovala i juniorska ekipa koja je odigrala utakmicu u okviru 11. kola lige Herceg -. Bosne, te također zabilježila poraz od mladih nada Rukometne akademije.

Ekipa Izviđača, redom sastavljena od mladih reprezentativaca Bosne i Hercegovine i Hrvatske, po mnogima igra najkvalitetniji rukomet u ovoj ligi, i sasvim je sigurno kako će upravo ti rukoetaši u narednim sezonama braniti boje vodećih klubova u regiji. Vitez je jučer na pristojnom zaostatku bio do poluvremena kada trener Nikola Ćato u igru uvodi nekoliko juniora te domaći odlaze na konačnih 33:16. Ipak, lijepo je vidjeti da je za seniorski sastav debitiralo 6 igrača, kojima bi ovo trebao biti motiv da nastave sa radom i napredovanjem.

Naredni vikend ponovno nas očekuje ponovno napeta i neizvijesna utakmica u Vitezu. Trećeplasirani Željezničar gostuje u Vitezu, koji bi pobjedom ponovno prihvatio priključak za vodećim ekipama.