Vitežani ponovno propustili priliku pobijediti Čelika

Čelik i Vitez su podijelili bodove  u prosječnoj i korektnoj nogometnoj predstavi. Tako je bilo i u jesenskom dijelu sezone kada su Vitežani nadigrali Zeničane a u sudačkoj nadoknadi vremena ispustili vodstvo od 1:0. Ovaj put utakmica je završila bez golova, a obje su momčadi igrale otvoreno, na pobjedu do koje nisu došli.

Zeničani su u prvom poluvremenu bili poduzetniji, nešto nadmoćniji, s više prilika za gol koje baš i nisu bile stopostotne kako se to zna reći u nogometnom žargonu. Vitežani su u tom dijelu utakmice igrali nešto opreznije ali nijednog trenutka nisu bili u podređenom položaju, ali nisu ni pokazali ono što znaju i umiju.

U drugom poluvremenu Vitez je, kako je utakmica odmicala, preuzimao inicijativu, bio bolji od Čelika, a u završnici utakmice propustili su priliku pobijediti favoriziranog Čelika. Posebno dobre prilike, stopostotne, mrtve, bile su Smrikine u 79 i Mišićeva u 81. kada je sam kao duh izišao pred golmana Čelika, mogao ga pitati u koji će mu kut smjestiti loptu, no loše je šutirao, pravo u istrčalog Adilovića.

„Znam, kada se sve sabere, rezultat je realan. Međutim, kod nas ostaje žal jer, ruku na srce, naše su šanse bile neusporedivo bolje, zrelije, konkretnije, a i inače u drugom smo poluvremenu bili bolji, uvjerljiviji, opasniji,,,! No, i s takvim ishodom ne možemo biti nezadovoljni, pokazali smo snagu, nadigravali se s Čelikom, osvojili bod kod snažnog i uglednog protivnika.“, kazao je kapetan Viteza, iskusni Mladen Jurčević, koji je, skupa s Brekalom, „carevao“  u obrani Vitežana. Naime, stizao je Jurčević na sve strane, zatvarao pukotine u obrani svoje momčadi, pravio izlete po desnom boku, a bio i  tvorac „mrtve“ šanse koju je u 81. minuti propustio realizirati Smriko. Ovaj čvrsti, stameni mladić, Vitežanin, u dva navrata je bio igrač Čelika, ljubimac „Robijaša“, koji su ga, i ovaj put, pozdravili toplim navijačkim pljeskom.

„Zadovoljan sam“, kazao je trener Viteza Ante Miše, neposredno nakon utakmice. „Drugo poluvrijeme smo odigrali vrlo dobro, bili bolji od Čelika, propustili  prilike i za pobjedu. Međutim, gledajući utakmicu u cjelini, rezultat je ipak realan. Jer, ne smijemo zaboraviti da su Zeničani bili bolji u prvom poluvremenu ove lijepe i korektne nogometne predstave.

Zvonimir Čilić