Vitežani osvajaju visoke nagrade na ‘Bosna Open 2024’ – jednom od najprestižnijih karate turnira u regionu

U nedjelju, 10. ožujka 2024., u Areni hotela Hills na Ilidži u Sarajevu održan je spektakularni međunarodni karate turnir – “Bosna Open 2024”. Ovaj turnir, smatran jednim od najmasovnijih i najkvalitetnijih u regiji, okupio je 1468 takmičara iz 111 klubova i osam država.

Takmičari karate kluba “Mladost” iz Viteza ostvarili su izniman uspjeh osvojivši ukupno 12 medalja. Od toga, četiri su zlatne, jedna srebrena i sedam brončanih. Svi natjecatelji predstavljali su klub u kategoriji borbi.

Zlatne medalje zasluženo su osvojili Vedad Đidić u kategoriji borbe kadeti -52 kg, Ismail Đidić u kategoriji borbe kadeti-57 kg, Hamza Adilović u kategoriji borbe dječaci 11 godina -35 kg i Hamza Akeljić u kategoriji borbe dječaci 8/9 godina +38 kg.

Gudelj Marija pridružila se uspjesima osvojivši srebrnu medalju u kategoriji borbe djevojčice 11 godina -40 kg. Brončanim medaljama su se ponosno okitili Paradžik Sebastijan, Sivro Elmedin, Plivčić Emrah, Bešić Ema, Adilović Zahra, Đidić Bilal i Dominika Maleš.

Šef stručnog štaba karate kluba “Mladost” Vitez, Aldin Adilović, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima na turniru. Naglasio je da je ovaj turnir bio i posljednja provjera pred nadolazeće Federalno prvenstvo za djecu koje se održava sljedećeg vikenda u Zenici.