Vitežani optimistični pred susret s GOŠK-om

Nakon poraza u Širokom Brijegu gdje je, objektivno, bilo teško očekivati nešto više od minimalnog poraza, iako je bilo prilike da Vitežani osvoje bod, usprkos žalu i razočarenju, ova utakmica, kako nam je kazao trener Ivica Bonić, stavljena je „ad acta“.

„Još od utorka o utakmici u Širokom Brijegu ne raspravljamo, ništa se tu ne može promijeniti i mi imamo daleko važnijeg posla, pripremiti se  maksimalno za susret s GOŠK-om“, kazao nam je trener Viteza, Ivica Bonić, te dodao: „Našem gostu iz Gabele na prvenstvenoj ljestvici  gledamo u leđa sa zadnjega mjesta i s minusa od pet bodova, a nama je pobjeda „kruh nasušni“. To je, naime, momčad koja je u dosadašnjim dijelu prvenstva osvojila više bodova u gostima nego na domaćem terenu. To je za nas, za moje igrače i dodatno upozorenje. Međutim, u ovom susretu mi jednostavno nemamo izbora, igra nam samo pobjeda i s takvim ciljem i nakanom postavit ćemo se na terenu i tako i igrati. Pristup utakmici je vrlo važan i nije upitno hoće li ga i biti kao i  zalaganja, htijenja,…,  a imajući u vidu domaći teren, naše vjerne navijače, vjerujem da će nas to voditi do pobjede“.

Ovaj put trenera Bonića more „slatke brige“, jer prvi put ove godine, izuzme li se Mamić koji ima tri žuta kartona, ima na raspolaganju zdravu i kompletnu momčad.  Naime, sada ima na raspolaganju, bez Mamića,  15 – 16 igrača  koji potpuno ravnopravno konkuriraju za prvih jedanaest, a „na dušu je“ Boniću i njegovom pomoćniku Đidiću , kojoj će jedanaestorici ukazati startno povjerenje.

Prvi put, nakon petnaestak minuta protiv Čelika, Ivan Peko će na stadionu u Vitez protiv GOŠK-a biti starter. Istina, u Širokom Brijegu je igrao cijelu utakmicu, a protiv Gabeljana, bit će to pravi debi  pred viteškim ljubiteljima nogometa.

„U ovoj sezoni“, kaže Peko u najavi utakmice ,  „momčad GOŠK-a nisam gledao, ali mi nikako ne smijemo smetnuti s uma da su gostima pobijedili Sarajevo i Slobodu a na svom terenu Široki. Naravno, to ne mora ništa značiti kada je naša utakmica u pitanju. Igramo doma, pred svojim gledateljima i ako želimo, a silno želimo, ostati u Premijer ligi, bodove  moramo skupljati na svom terenu, prije svega u susretima s našim konkurentima u borbi za ostanak u ligi,. A u te i takve protivnike svakako spada i GOŠK. Znamo, neće biti lako, ali uz maksimalni angažman, uz podršku naših navijača, doći ćemo do pobjede“.

Prava trakavica , tridesetak i više dana, „rastezala“ se  oko sređivanja papirologije i stjecanja prava igranja Josipa Vukovića koji je u Vitez stigao iz RNK Split. Sada je sve uredu i Vuković i ma pravo igranja i ne treba dvojiti da će ga trener Bonić „gurnuti u vatru“, možda već od prve minute.

„Prije svega želim iskoristiti ovu priliku zahvaliti se na dobrodošlici koju sam doživio u Vitezu, među navijačima, novim suigračima, od članova rukovodstva kluba. Lijepo je to doživjeti i ja im se na tomu iskreno zahvaljujem. Radom, zalaganjem i igrama sve to želim opravdati na terenu i pružiti ono što se od mene i očekuje. Kada je susret S GOŠK-om u pitanju, reći ću, nedovoljno poznajem našeg protivnik iz Gabele, međutim njihovi osvojeni bodovi i položaj na prvenstvenoj ljestvici moramo uvažavati i respektirat. Međutim, momčad se diže, kompletirali smo se i rekao bih da smo favoriti protiv GOŠK-a i uvjeren sam – pobijedit ćemo“, kazao je Vuković.

Prethodni članakKnjiževna večer u spomen na fra Marijana Šunjića
Sljedeći članakU tijeku upis u Školu rukometa RK “Vitez”