Vitežani hrabro protiv Sarajeva, u konkurenciji i Branković

Borbu i maksimalni angažman obećavaju nogometaši Viteza u današnjem susretu sa Sarajevom koji će se, umjesto na Kamberovića plju, igrati na travničkoj Piroti. Nema razloga za strah iako se jasno naglašava snaga i nogometno znanje koje Sarajevo neosporno posjeduje. Međutim, uvjerili su se nogometaši Viteza, prije četiri dana u odigranom kup susretu, da se mogu nositi sa Sarajevom, a dodatan impuls daju im „igre i igrice” koje su se igrale oko mjesta gdje će se ova utakmica igrati.

„Mi smo profesionalci i svejedno nam je gdje ćemo igrati. Jer, mi smo gosti igrali svoje „domaće” utakmice u Zenici ili Travniku. Međutim, čude ove „igre” pa je neizostavno pitanje kako možemo igrati na Kamberovića polju sa Željezničerom, Zrinjskim, Širokim, Čelikom…, a ne možemo sa Sarajevom. No, to je pitanje za neke druge pojedince, nogometne i policijske strukture”, kazao nam je Goran Jurić, jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Viteza.

„U kup susretu sa Sarajevom prije četiri dana naš trener je poštedio nekolicinu standardnih prvotimaca, čuvajući ih za današnju prvenstvenu utakmicu. I u takvom „šarenom” sastavu pokazali smo snagu i ravnopravno se nosili sa Sarajevom. Vidjeli smo i njihove nedostatke koje imaju, i vjerujem da u kompletnom sastavu imamo realne izglede za povoljan ishod. Naravno, sve je otvoreno, Sarajevo je snažna i iskusna momčad, nama predstoji maksimalna borba, dat ćemo sve od sebe, imat ćemo i snažnu podršku naših navijača i nadam se našoj pobjedi”, dodao je Jurić.

Za susret sa Sarajevom Plavčić ne može računati na požutjelog Dilavera, a pravo nastupa stekao je iskusni, dvadesetosmogodišnji Vladimir Branković koji je u svojoj uspješnoj karijeri igrao u srbijanskim klubovima OFK Beograd, Partizan, Napredak, Vojvodina, Zrinjski iz Mostara, te moldavski Šerif.

„Sarajevo je za bosanskohercegovačke prilike vrhunska momčad, s dobrim i iskusnim igračima. No, nismo ni mi bez aduta, bit će to dobra utakmica, a uvjeren sam da ćemo se mi na kraju susreta radovati”, optimističan je trener Plavčić, koji će, najavio je, protiv Sarajeva izvesti slijedeću momčad: Perković, Jurčević, Hasanović, Brekalo (Imamović), Branković – Jurić, Kožulj, Kapetan, Šišić (J. Šantić) – Smriko, Vidović (Livančić). U konkurenciji za nastup protiv Sarajeva su i Živković, Mišić i Badrov.

Zvonimir Čilić