Vitežane u susretu s Mladosti zanima samo pobjeda i tri boda

U prostorijama Nogometnog kluba “Vitez” danas je održana konferencija za tisak na kojoj je najavljen susret jedanaestog kola BHT Premijer lige, u kojoj nogometaši Viteza na stadionu Kamberovića polje dočekuju ekipu Mladosti iz Velike Obarske.

Nazočne novinare pozdravio je u ime NK “Vitez”, glasnogovornik kluba Ivan Sajević, te najavio obraćanje trenera Valantina Plavčića i vratara Filipa Perkovića.

„Već sam i ranije najavljivao da ćemo protiv svih ekipa nastojati igrati isto, bez obzira u kojem dijelu tabele se nalaze naši protivnici. Mladost smo već gledali, riječ je o jednoj dobroj ekipi koja je želi igrati, ali ukoliko mi ponovimo igru kao protiv Čelika i popravimo realizaciju pobjeda ne bi trebala biti upitna i sigurno je da mi razmišljamo samo o tri boda u ovoj utakmici”, rekao je trener NK „Vitez” Valentin Plavčić.
Standardno dobar na vratima Viteza je Filip Perković, koji je na današnjoj presici naglasio kako očekuje pobjedu.

„Ja se nadam da ću imati malo posla u ovom susretu. Bit će teška utakmica, ali nadam se da ćemo ovoga puta iskoristiti prilike koje stvorimo ted a ćemo u konačnici uzeti tri boda”, poručio je vratar NK „Vitez” Filip Perković.

Na upit novinara postoji li mogućnost da će igrači Viteza podcijeniti ekipu Mladosti trener Plavčić je odgovorio: “Mislim da nećemo podcijeniti Mladost, kao niti jednu ekipu do sada i ubuduće. Mi smo novaci u ligi i pri dnu smo tabele. Jednostavno nemamo ni pravo podcijeniti bilo koga, moramo ući svom snagom u utakmicu i jedino tako možemo upisati nove bodove na naš konto”.

Plavčić je odgovorio i na pitanje koji su razlozi zašto Vitez prima nesretno pogotke u posljednjim minutama susreta. “Ne bih rekao da je u pitanju splet nesretnih okolnosti ili pad koncentracije. Mi smo platili ceh i danak neiskustvu. Naš klub je toliko zdrav da smo educirali igrače od druge lige, a sada i u Premijer ligi. Ne krivim svoje igrače, bolje da platimo ceh neiskustvu sada, nego malo kasnije”, rekao je između ostalog Plavčić.