VITEZ: Završen tradicionalni 9. Međunarodni Božićni nogometni turnir za dječake

Proteklog vikenda u organizaciji Škole nogometa “Kolibrići” iz Viteza uspješno je završen tradicionalni deveti po redu Međunarodni Božićni nogometni turnir za dječake, uzrasta od 7 do 12 godina.

Po masovnosti i kvalitetu te uvjetima koje pruža gradska sportska dvorana u Vitezu ovaj dječji nogometni turnir zauzima mjesto u samom vrhu kada je u pitanju dječji nogomet ne samo u BiH nego i u zemljama okruženja.

Više od 100 ekipa, 1200 mališana iz svih krajeva BiH te mališani iz Hrvatske i Srbije koji su konstantni sudionici ovog prestižnog nogometnog i sportskog događaja su više nego respektabilan podatak, tako slobodno možemo kazati kako je Vitez devetu godinu zaredom tijekom studenog i prosinca bio epicentar i središte dječjeg nogometa, zabave i druženja.

Osim sudionika ovog događaja u Vitezu je šest dana također boravilo preko 2000 roditelja i navijača koji su osim gradske dvorane posjetili i druge popularne lokacije i ljepote i znamenitosti našeg grada.

Ovaj tradicionalni sportski događaj je u svakom pogledu zasigurno jedan od najvažnijih projekata kroz godinu za općinu Vitez ne samo iz sportskog nego i javnog, kulturnog i turističkog aspekta.

“Ovim putem se zahvaljujemo svim sportskim prijateljima sudionicima ovogodišnjeg turnira koji su svojim sudjelovanjem itekako uveličali ovaj veliki i prestižni sportski događaj u našem gradu”, poručio je u ime organizacijskom odbora Dario Čerkez – Čera.

Također iz Škole nogometa “Kolibrići” NK Rijeka uputili su zahvalu poduzećima i pojedincima koji su prepoznali te na bilo koji način pomogli organizaciju ovog najvećeg sportskog događaja u našem gradu, te izdvojili: Kristal d.o.o. Vitez, Ukras d.o.o. Vitez, Pekarna La Punt Vitez, Optika Jerković Vitez, OO HDZ BIH Vitez, Nogometni savez KSB, Caffe City Vitez i Caffe 7 Vitez.

Posljednja dva natjecateljska dana turnira kada su se natjecale selekcije 2007 i 2010.godište protekla su u znaku mališana iz NK Sport prevent iz Bugojna i NK Fortune iz Zenice, koji su se okitili titulom pobjednika ovogodišnjeg turnira.

Konačni poredak:
Selekcija 2007. godište

  1. NK SPORT PREVENT Bugojno
  2. ŠF NAPREDAK Zavidovići
  3. FK BORAC Jelah
  4. ŠF RUDANKA Doboj

Selekcija 2010. godište

  1. NK FORTUNA Zenica
  2. NK ROMARI Vitez
  3. ŠF TEMPO SPORT Zenica
  4. ŠF DREAM TEAM Srbac

Nagrade, diplome, medalje i pehare najboljim ekipama i pojedincima je uručio Zvonimir Petrović, član Poljskog premierligaša Korona Kielce, nekadašnji talentirani član škole nogometa Kolibrići.

Na kraju šestog dana turnira voditelj organizacijskog tima Dario Čerkez se zahvalio svim sudionicima na sudjelovanju, sa željom da se vide i dogodine kada će biti jubilarni deseti po redu Božićni nogometni turnir “Vitez 2020”.