Vitez: Započeli Međunarodni susreti transplantiranih

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBŽ, u periodu od 12 .06. do 16. 06. 2019. organizira Jubilarne 10. Međunarodne susrete „Vitez 2019“. Na susretima se očekuje oko 100 dijaliziranih i transplantiranih pacijenta i članova njihovih obitelji iz zemalja Jugoistočne Europe.

Sudionici će biti smješteni u Etno selu Čardaci u Vitezu gdje će se odvijati i većina aktivnosti. Popodne i naredni dan planirana su sportska natjecanja prilagođena ovoj populaciji bolesnika.

Za danas je planiran FORUM pacijenta, gdje će sa pacijentima-sudionicima iz drugih država, razmijeniti iskustva i naučiti nešto novo, a u večernjim satima u kongresnoj dvorani bit će prikazan dokumentarni film „Velika bijela kuća“ u suradnji sa „Udruženjem djece oboljele od raka”.

Svečano otvaranje susreta je planirano za 14.06.2019 u 11 sati u kongresnoj dvorani Etno sela Čardaci, a konferencija za medije bit će upriličena u 10:30 na istom mjestu.

Nakon otvaranja, uslijedit će edukativna tribina, a gosti predavači će biti uvaženi profesori i doktori iz Republike Hrvatske i BiH.

Petak, 14. 06., nakon večere organizirat će se NOĆ ZAHVALE DONORIMA, gdje će se na simboličan način uputiti poruka onima koji su darovali dio sebe i zahvaljujući tom daru drugi i dalje žive punim životom.

Popodne i naredni dan planirana su sportska natjecanja prilagođena ovoj populaciji bolesnika.