VITEZ: Vrijedna akcija Mladeži HDZ-a BiH

Mladeži HDZ-a BiH Vitez, po treći puta uzastopno, akcijom darivanja, ljubavi i dobrote „Božić za svakoga“, barem na trenutak je uljepšala ovogodišnje blagdane za više od šezdeset domaćinstava u Vitezu.
U sklopu ovogodišnje akcije članovi viteške Mladeži nizom aktivnosti obilježili su Božić u Vitezu, a riječ koja najbolje opisuje prosinac 2015. je zajedništvo. Zajedništvo na božićnom donatorskom druženju članova HDZ-a BiH u Klubu HKD Napredak, zajedništvo Mladeži prigodom spremanja darova i zajedništvo s usamljenim i potrebitima prigodom posjeta.

Članovi Mladeži darivali su hranu, higijenske i odjevne predmete, bijelu tehniku, ali i društvo svojim sugrađanima.

„Svoje namjere smo ispunili ako se barem na tren našim sugrađanima uspjeli uljepšati ovaj Božić. Veliko hvala svima koji su nam pomogli, dužnosnicima HDZ-a BiH, vrijednim viteškim gospodarstvenicima, svim sugrađanima dobra srca, ali najveća zahvala ide mojim kolegama iz Mladeži bez kojih sve pohvale koje dobivamo u posljednje vrijeme ne bi bile moguće“, kazao je predsjednik OO Mladeži HDZ BiH Vitez Jakov Križanović.

U ovogodišnju akciju uključili su se svi dužnosnici HDZ-a BiH iz Viteza, ministrica obrane BiH Marina Pendeš, zastupnik u ZD Parlamenta Federacije Boris Marjanović, zastupnici u Saboru ŽSB Ivan Sajević i Marijo Bošnjak- Matić, ministrica u Vladi ŽSB Katica Čerkez, predsjedatelj Općinskog vijeća Tomislav Bošnjak- Matić, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a BiH Franjo Rajković, ravnateljice osnovnih škola u Vitezu Olga Krezić i Slavica Šerbetić, direktori JP „Vitezit“ i „Vitkom“ Miroslav Puljić i Igor Miličević, ravnateljica Dječijeg vrtića Ljiljana Kovač- Pranjković, članovi HKD „Napredak“ Vitez na čelu s predsjednikom Zoranom Kupreškićem, renomirane viteške tvrtke kao i brojni sugrađani od kojih se posebno izdvaja pomoć vlasnika ugledne ljekarne u Vitezu Marinka Katave, koji je posredstvom Mladeži deveteročlanoj viteškoj obitelji darovao perilicu rublja i električni šporet. Jednom riječju, akcija OO Mladeži HDZ BiH vitez ujedinila je mnoge slojeve viteškog društva.

Iz Općinskog odbora Mladeži posebno su se zahvalni poznatom viteškom novinaru i publicistu Zvonimiru Čiliću, dnevnoj tiskovini Večernji list, portalu vitez.info i Radio Vitezu na medijskom praćenju akcije i pomoći u realizaciji iste.