VITEZ: Ugašen požar na motoru putničkog automobila u Kruščici

Kantonalni operativni centar Civilne zaštite Travnik, na osnovu prikupljenih i obrađenih izvješća od općinskih operativnih centara CZ-e, BIHAMK-a, Federalnog meteorološkog zavoda, Agencije za vodno područje rijeke Save, Elektrodistributera na području KSB objavio je Dnevnu informaciju za vremenski period od 9,00 sati 2.8.2017.g. do 9:00 sati 3.8.2017 prenosi Radiovitez.ba.

POŽARI:

Vatrogasci DVD Stari Vitez imali su 1 intervenciju. Radilo se o intervenciji zbog požara, na lokalitetu Kruščica, Vitez. Utvrđeno je da gori motor na putničkom automobilu marke Audi A6. Požar je ugašen.

Kako doznajemo u MUP-u KSB/SBK, dana 03.08.2017. godine, oko 04,05 sati, Policijska stanica Vitez je zaprimila prijavu da je u mjestu Kruščica, općina Vitez, pored lokalnog puta izbio požar na vozilu marke Audi 6, švicarskih registarskih oznaka GR- 471303.

NUS:

Zabilježena je prijava NUS-a na lokalitetu Varošluk, općina Travnik. Radi se o NUS-u – tromblon, o čemu je obaviješten ”A” tim Busovača i FUCZ.

Vodoopskrba

Otežano je snabdijevanje pitkom vodom stanovištva, koje gravitira vodovodnoj mreži u D. Vakufu i Pruscu.

DVD Stari Vitez vrši odvoz pitke vode u MZ Bukve, naseljeno mjesto Putkovići, sa istakanjem u rezervoar dva puta tjedno (ponedeljak-petak), a po Programu odvoza pitke vode.

Prethodni članakKids Festival: Vareš i Novi Travnik
Sljedeći članakB2B BiH: Vrijeme je za nove poslovne trendove