VITEZ: U trgovine možete bez maske i rukavica, ali zadržite propisano odstojanje

Nakon što je tijekom protekla dva dana jedan dio naših sugrađana neugodno ostao iznenađen zbog zabrane ulaska bez zaštitnih maski i rukavica u trgovine i neke druge objekte, Radio Vitez i portal Vitez.info kontaktirali su PS Vitez i MUP KSB, kako bi provjerili što je u pitanju.

Kako ovakva odluka nije donesena na bilo kojoj razini Kriznih stožera, ni nadležnih institucija, što su nam potvrdili i iz policije, javnost smo informirali kako nošenje rukavica i maski nije obvezno. Informaciju nam je potvrdio i ministar MUP-a KSB, Feliks Vidović.

Nakon našeg pisanja o ovom problemu, a prema informacijama iz svih trgovina na području općine Vitez, kupci od danas mogu ući bez rukavica i maski, a iz pojedinih trgovina su uputili ispriku kupcima ukoliko su ih doveli u neugodnu situaciju.

Napominjemo kako je i dalje važeća naredba Kriznog stožera o držanju rastojanja, kao i naredba o zabrani izlaska maloljetnim i osobama starijima od 65 godina, što će policija redovno kontrolirati. Maske bi trebale nositi osobe koje su bolesne i pokazuju simptome i oni koji brinu o ljudima za koje se sumnja da su zaraženi.

Radio Vitez i portal vitez.info i dalje će promovirati i osobnim primjerom podržavati zaštitu svih zaposlenih, u bilo kojem sektoru, a posebno onih koji svojim radom i angažmanom daju veliki doprinos o novonastaloj situaciji, ali zaštitu propisanu od strane nadležnih organa.   

Još jednom podsjećamo, ukoliko Krizni stožer ili nadležne institucije donesu naredbu o obveznom nošenju zaštitne opreme, javnost ćemo obavijestiti putem naših medija.

Ukoliko i dalje budete imali neugodnosti vezano za ulazak u neku trgovinu ili instituciju, vezano za nenošenje maske i rukavica, pišite nam na našu Facebook stranicu ili na mailove info@vitez.info i radio.vitez@tel.net.ba.