VITEZ: U subotu kazališne predstave “Kad se ćaća priokrene” i “Nevolje princeze Lijepe”

U subotu (8.6.) su na Danima hrvatskog kazališta u BiH, koji se održavaju u Kazališnoj dvorani Vitez, Vitezu na rasporedu dvije predstave.  Prva je u 19 sati predstava „Kad se ćaća priokrene” kazališta iz Kaštela. Predstavu je po tekstu Ane Pisac režirao poznati hrvatski glumac Robert Kurbaša.

U 20 sati istu večer na rasporedu je predstava za djecu „Nevolje princeze Lijepe“ Bjelovarskog kazališta. Ova dječja predstava zanimljiva je i odraslima, a rađena je po tekstu Vladana Ivkovića i u režiji Margarete Fabičević.

Podsjetimo kako je u nedjelju, 9. lipnja s početkom u 13 sati, na repertoaru predstava „Brod“, u izvedbi glumačkog ansambla KUD “Karol Wojtyla” iz Kaštela. Tekst i režiju potpisuje Doris Grgurin. „Brod“ je uspomena, opomena, i zahtjev odraslima da puste djeci njihove knjige i igre, a ne da ratuju i bacaju bombe. Ova predstava posvećena je između ostalih i svoj djeci ubijenoj u Domovinskome ratu, ali i svoj djeci svijeta svih ratova svih civilizacija koja umiru ne dovršivši svoje igre.

Organizator 4. Dana hrvatskog kazališta u BiH je Gradsko kazalište mladih Vitez, a održavaju se pod generalnim pokroviteljstvom Željane Zovko, zastupnice u Europskom parlamentu, te pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta KSB i resornog ministra Bojana Domića.