Vitez: U prepunoj dvorani HKD “Napredak” održao tradicionalni “Božićni koncert”

U veličanstvenoj atmosferi u prepunoj dvorani Hrvatskog doma u Vitezu u subotu 21. prosinca s početkom u 19 sati održan je tradicionalni božićni koncert Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Vitez.

Koncert ne bi bio to što jest, da u programu nisu nastupili i vokalno-instrumentalni sastav “Viteških akorda” i muška pjevačka skupina “Krčevljani”.

Preko 400 posjetitelja uživalo je između ostalog u premijernim nastupima “Viteških mažoretkinja” koje djeluju u sklopu HKD Napredak Vitez. Također, folkloraški A sastav, premijerom je oduševio sve prisutne izvedbom Sirtaky.

Bogat program upotpunili su sjajnim nastupima i Orkestar harmonika pod vodstvom profesorice Gordane Mišković, Tamburaški orkestar HKD “Napredak” Vitez pod vodstvom Darije Topić te “Lašvanske tamburice”. Izvornim plesovima i Slavonskim plesovima, najmanja folklorna skupina, odnosno srednja folklorna skupina, također su izmamili ovacije oduševljene publike.

Viteški župnik fra Velimir Bavrka svim prisutnima uputio je nekoliko božićnih poruka, a u ime domaćina/organizatora riječima zahvale obratio se predsjednik viteškog Napretka Zoran Kupreškić.

Program je okončan zajedničkom pjesmom svih sudionika “U to vrijeme godišta” i izvedbom Radecki.