Vitez u očima mlade umjetnice Ive Pezić

Mlada viteška umjetnica Iva Pezić protekli je mjesec diplomirala na smjeru “Dizajn grafičkih proizvoda” na Grafičkom fakultet u Zagrebu. Tema završnog rada bila je “Izrada ilustriranog kalendara za Vitez 2016.”.

Iva je inspiraciju za izradu kalendara dobila po uzoru na fotografije koje je ustupio Foto studio “Brzoka” iz Viteza. Na ilustracijama se jasno može vidjeti simbol grada Viteza – gora Kalvarija, Poslovni centar 96, gradska crkva, Etno selo Čardaci te ostale znamenitosti i prirodne ljepote Viteza.

“Ilustracije za ovaj kalendar podijeljene su u 4 skupine po 3 ilustracije (mjeseca) koje su rađene na osnovu četiri godišnja doba (zima – plavkasti i sivi, jesen – smeđi tonovi, proljeće – zeleni, ljeto – žuti i narančasti tonovi). Same ilustracije prikazuju dijelove Viteza, koje stanovnici vrlo vjerojatno mogu i prepoznati”, prokomentirala je Iva za Vitez.info portal.

Kako je istaknula, uskoro planira napraviti i Izložbu ilustracija u Vitezu za sve naše sugrađane.

Iva je imala i nekoliko grupnih izložbi fotografija u sklopu Foto kluba FOT iz Travnika te dvije samostalne izložbe crteža u sklopu projekta Hrvatsko proljeće središnje Bosne.

Iva za razliku od njenih brojnih vršnjaka zaista živi umjetnost odnosno ono što je izabrala za svoj studij, ali i životni poziv. Ljubavi za raznorazne kreativne hobije i sportove kaže uvijek je imala. Fotografija, crtanje, putovanja, dizajn, rukotvorine, tenis, skijanje, snowboard, samo su neki od njih. Snimanje i montaža videa također joj nisu strani.