VITEZ: U nedjelju tradicionalni pohod “Pješačenjem do zdravlja”

HPD Vitez u suradnji sa Ekološkom udrugom “Kremenik” s ponosom najavljuje tradicionalni “Pohod: Pješačenjem do zdravlja”, koji će se održati u nedjelju, 28. svibnja 2023. godine. Ovaj nezaobilazni događaj za ljubitelje prirode, djecu, planinarke, planinare i šetače privući će brojne sudionike koji žele istražiti prirodne ljepote okolice Viteza.

Polazak je zakazan s gradskog trga u Vitezu u 9,00 sati, a ruta će voditi kroz slikovite predjele Brizjaka sve do planinarskog doma u Zaselju. Sudionici će imati priliku doživjeti prekrasnu prirodu i istovremeno potaknuti svoje tjelesno zdravlje kroz aktivno pješačenje. HPD Vitez je osigurao cijelu rutu te će članovi gorske službe spašavanja Vitez pružiti sigurnost i podršku sudionicima tijekom cijelog puta.

No, ovo nije samo pješačenje! Organizatori su pripremili bogat program aktivnosti za sve uzraste. Domaćini će, kao i svake godine, prirediti sportske igre za djecu, pružajući im priliku za zabavu i druženje na otvorenom. Također, na raspolaganju će biti i umjetna stijena koju će članovi gorske službe spašavanja Vitez koristiti kako bi djeci omogućili iskustvo penjanja i spuštanja.

Naravno, za sve sudionike bit će osiguran planinarski ručak kako bi se nadoknadila energija nakon pješačenja. Osim toga, očekuju vas i neke uzbudljive nagrade koje su pripremljene za najbolje sudionike.

Organizatori pozivaju sve sudionike da prilagode svoju odjeću i opremu vremenskim uvjetima te da se pridržavaju uputa vodića. Važno je napomenuti da se pješačenje odvija na osobnu odgovornost svakog pojedinca.

Ne propustite ovu izvanrednu priliku da provedete vrijeme u prirodi, učeći o njenim čarima i uživajući u sportskim aktivnostima.