Vitez u doigravanju protiv Studenta poveo 1:0

IMG 2525

HOKK “Vitez” ostvarili su pobjedu u prvoj utakmici polufinala doigravanja za ulazak u Premier ligu BiH ispred KS HB. Naši košarkaši slavili su pobjedu nad ekipom SKK “Student” iz Mostara rezultatom 76 – 51, te tako poveli 1 – 0 u seriji koja se igra do dvije dobivene utakmice. Konačan rezultat od + 25 za našu ekipu nije realan omjer snaga na terenu jer su gosti iz Mostara igrali egal prvo poluvrijeme (29 – 28).

Ipak, zahvaljujući jakoj obrani, te laganim poenima iz tranzicije naš tim je ostvario ovu uvjerljivu razliku. Najbolji u redovima naših seniora bio je povratnik Eldar Merdanović koji je postigao 17 poena, te je tome dodao i 8 skokova. Uz Eldara u našem timu su se istakli još Jurčević (13 poena), Dedić (12 poena), te Ivišić (11 poena, 8 skokova). Najbolji u redovima Mostaraca bili su Penava sa 15 i Đerek sa 13 postignutih poena.

Uzvratna utakmica ova dva tima igra se u četvrtak 10.4. od 16.30. Vrijedi istaknuti da je sponzor večerašnje utakmice bilo poduzeće “A.D. Špedicija” iz Bugojna, kao i to da je posjeta u GSD Vitez na večerašnjoj utakmici bila odlična (oko 400 gledatelja).