VITEZ: Turnir u stolnom tenisu povodom Svjetskog dana bubrega

Povodom Svjetskog dana bubrega, Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Županije Središnja Bosna (UDiT KSB), u suradnji sa STK CM iz Viteza i STK Vitez iz Viteza organizirat će stolnoteniski turnir za najmlađe kategorije u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Turnir će biti održan 18. ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, s početkom u 15:00 sati.

Povod organizacije ovakave vrste manifestacije je i ovogodišnja tema Svjetskog dana bubrega, a to je “Zdrav stil života za zdrave bubrege” i “Bubrežna bolest i gojaznost”.

“Prije turnira, za natjecatelje ali i sve nazočne, održat ćemo kratko edukativno predavnje o temama što su bubrezi, koja je njihova funkcija i kako ih očuvati zdravima, naravno s naglaskom na zdravu prehranu i zdrav stil života”, priopćili su iz UDiT KSB.

Na ovom turniru POBJEDNICI ĆE BITI SVI i svi će dobiti prigodne poklone, a za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji osigurani su i pehari piše Radiovitez.ba.

“Svi natjecatelji i organizatori bit će “počašćeni” vodom NEVROM, koja je naš dugogodišnji sponzor, a za djecu ćemo osigurati i edukativne bojanke, te voće kao sinonim zdrave prehrane”, kažu organizatori, upozoravajući kako je jako važno preventivno djelovati na ovu bolest, koja je tihi ubojica, a svaka 10-ta osoba u svijetu ima neku vrstu bubrežne bolesti. Pozivamo sve da nam se pridruže i podrže našu djecu-natjecatelje u njihovoj borbi za što bolji plasman na turniru!

Prethodni članakDesetkovani na meč s Olimpikom
Sljedeći članakVitežani traže način za legalizaciju bespravno izgrađenih naselja