Vitez na teškom gostovanju u Sarajevu

Vitez još uvijek zbija redove, traži putove ka konsolidiranju kluba u svim segmentima. Rješavaju se mnogi nagomilani problemi no sigurno je mnogo što se preko noći ne može riješiti.

Pa ipak, može se kazati momčad „raste“ i sigurno neće biti lak zalogaj nijednoj premijerligaškoj momčadi, neće biti „kanta za nabijanje“ kako su neki govorili i najavljivali. Jer, četvorka entuzijasta koja je nakon ostavke Slavena Garića, predsjednika preuzela  NK Vitez – Dragan Šafradin, Jozo Miškić, Igor Šakić i Bojan Rajković – za vrlo kratko vrijeme napravilla je  malo čudo. Naime, na početku ljetnih priprema (koje su kasnile desetak dana op.a.) NK Vitez je bio, tako se činilo i tako je izgledalo, na „izdisaju“, a oni su mu trudom i radom, udahnuli dušu, vjeru, optimizam… u „hoćemo i možemo“, uradili su ono što se činilo da se neće moći uraditi.

Istina, još mnogo što treba uraditi, a rekli bismo, prioritetno dovesti još bar dvojicu igrača, kvalitetnih i iskusnih, spremni igrati u prvih 11 ili pak kvalitetom i znanjem biti  odgovarajuća zamjena  standardnim. Sada to Vitežani nemaju, igrački roster je brojnošću pa i kvalitetom nedostatan za tešku sezonu koja je pred njima. A jedna od tih teških utakmica (a koja Vitežanima ove sezone to neće biti op.a) je odlazak u Sarajevo, na Grbavicu, kod snažnog a u izlasku u Europu i na startu ovoga prvenstva „ranjenog“ Željezničara.

Pred ovaj susret i u najtežim trenucima uvijek smireni trener Viteza, Ivica Bonić za Vitez.info kaže:

„Unatoč svim problemima koje smo imali, pa poznatim događanjima u susretu s Krupom prošle subote u Vitezu, mogu sa zadovoljstvom konstatirati da je sada situacija i raspoloženje u momčadi, u klubu uopće, pa i među našim navijačima, daleko bolja nego što je bila uoči samoga starta u prvenstvo. Pokazali smo protiv snažne i uigrane Krupe da možemo pa otud i dodatno ohrabrenje i optimistični pogledi naprijed. Istina, putovati Željezničaru na noge i izražavati neki veliki optimizam baš i nije realno, ali je istina da ni na ovo teško gostovanje ne idemo unaprijed pomireni s porazom. Igrat ćemo hrabro, dat ćemo sve od sebe, to mogu obećati, a kako će na kraju biti, tek ćemo vidjeti. Fond našeg igračkog kadra je skučen, na sreću nema ozlijeđenih niti kažnjenih, pa nekih većih promjena u odnosu na Krupu i neće biti“

Novi igrač Viteza, već dvije godine traženi centralni napadač, pronađen je u „liku i djelu“, u bivšem igraču Travnika, u 197 cm visokom, Seidu Zukiću. I u svom debiju na Gradskom stadionu u Vitezu protiv Krupe. Zukić je  odigrao vrlo solidno, ništa spektakularno, no postigao je lijepi gol i kao nagradu za to, i kao poticaj za ubuduće, doživio je burni i dugotrajni pljesak.

„U Vitez sam stigao prije dvadesetak dana, vrlo lijepo su me prihvatili suigrači, stručni stožer, pa, vidjeli ste, i navijači. Ovdje se zaista lijepo osjećam, a dobrom ozračju koje sada vlada u našim redovima doprinijela je i naša dobra igra protiv Krupe, a žal je ostao što nismo osvojili puni plijen.

Ovaj tjedan smo vrijedno radili i rekao bih da u goste Željezničaru idemo spremni. I ako neće zvučati neskromno, očekujem u Sarajevu našu dobru igru pa i pozitivan rezultat. A gol protiv Krupe, pitate? Prvijenac je za Vitez, prvijenac je moje momčadi i u ovoj sezoni i naravno, raduje me. Međutim, ne iz kurtuazije, reći ću, to je plod našega rada, cijele momčadi. Radimo, uigravamo se i bit će još golova na moju radost ali i na radost mojih suigrača, naših navijača…“!

Prema viđenom na treninzima, trener Bonić i njegov pomoćnik Jasmin Đidić protiv Željeznićara izvrst će jedanaestoricu: Tirić, Stanić, Brekalo, Miletić, Ćosić, Vranjić, Karić, Mamić, Livaja, Zukić i Karić.

Prethodni članakB2B BiH: Vrijeme je za nove poslovne trendove
Sljedeći članakFOTO: Labud u Lašvi