Vitez: pretresom “Škode Felicije” pronađen heroin

Kako je priopćeno iz MUP-a Srednjobosanske županije, tijekom proteklog vikenda, na području Županije prijavljena su četiri kaznena djela, od kojih izdvajamo sljedeće:

Dana 10.06.2016. godine, službenici SKP MUP-a SBŽ su zajedno sa službenicima policije Policijske stanice Vitez, a po naredbi Općinskog suda Travnik, u ulici Željeznička stanica u Vitezu, zaustavili i obavili pretres vozila marke „Škoda Felicija“. Tom prilikom je kod vozača navedenog vozila pronađena određena količina materije koja svojim izgledom i naćinom pakovanja asocira na opojnu drogu “heroin”. O navedenom je upoznat Kantonalni tužitelj, a vozač “Škode Felicije” je lišen slobode i zadržan u Policijskoj stanici Travnik. Protiv njega su poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

SIGURNOST PROMETA

Dogodile se 34 prometne nezgode, s manjom materijalnom štetom, u kojima su 3 osobe zadobile lakše i 2 osobe teže tjelesne ozljede.

Iz prometa je isključeno 10 vozila i 17 vozača, uručena su 273 prekršajna naloga zbog prekršaja iz oblasti prometa, a evidentirano je 195 prekršaja mobilnim radarom.

Dana 10.06.2016. godine, oko 07,50 sati, na putu Busovača-Kiseljak, u mjestu Oselište, općina Busovača, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali vozač L.B., rođena 1987. god iz Busovače s vozilom marke „Škoda Fabija“, registarskih oznaka T35-O-788 i vozač A.S., rođen 1948. god iz Kiseljaka s vozilom marke „Land Rover“, registarskih oznaka O14-T-648. U nezgodi je teže tjelesne ozljede zadobio vozač A.S., a lakše tjelesne ozljede je zadobila suputnica u vozilu marke „Škoda Fabija“ M.B., rođena 1958. god iz Busovače. Očevidne radnje su obavili istražitelj i ophodnja policije Policijske stanice Busovača. Istraga je u tijeku.