VITEZ: Premijera predstave “Pidžama za šestero” oduševila publiku! (FOTO)

Nova premijera Gradskog kazališta mladih Vitez, koja je nastala u koprodukciji s Hrvatskim kulturnim centrom Nova Bila, predstava “Pidžama za šestero” nastavila je 6. Dane hrvatskog kazališta u Bosni i Hercegovini.

Ova urnebesna komedija oduševila je publiku u Kazališnoj dvorani Vitez i opravdala očekivanja publike, rekli bismo i više od toga.

Sjajan glumački ansambl maestralno je plijenio pažnju publike i držao odličan nivo energije od početka do kraja predstave. Gotovo svih 75 minuta. koliko predstava traje, dvoranom se prolamao smijeh, a glumačke bravure publika je u nekoliko navrata nagradila gromoglasnim pljeskom.

“Čestitke cjelokupnom ansamblu, redatelju, tehnici te svim članovima dvije kulturne institucije, Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila i Gradskog kazališta mladih Vitez. Kako je jednom prilikom rekla jedna draga osoba, teško je kod nas biti redovna publika, jer jako puno nastupamo. Stoga, po tko zna našoj dragoj publici, koja nas neumorno podržava i prati. Ova predstava će sasvim sigurno biti jako puno igrana i radujemo se budućim nastupima”, poručio je Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Dragan Đido, ravnatelj HKC-a Nova Bila.

“Presretan sam što se dogodila divna suradnja s našim prijateljima iz GKM-a Vitez. Ova predstava je jedan u nizu projekata na kojima smo zajedno radili. Čestitam svima koji su dio i ove priče, a u budućnosti ćemo nastaviti još snažnije surađivati i zajedno stvarati na zadovoljstvo svih”, kazao je nakon premijere Dragan Đido.

Predstavu “Pidžama za šestero” režirao je Marko Mirković koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Marca Camelottija. U predstavi igraju: Slaven Katava, Ivanela Brković, Bruno Grebenar, Iljana Budimir Trupina, Ana Gabrić i Matej Baškarad. Tehnička potpora je Svjetlana Križanović, a grafičku pripremu radio je Borislav Sučić. Producenti predstave su Dragan Đido i Ivan Sajević.

Možemo li kriviti Bernarda što ima ljubavnicu Suzi koja se pretvara da je Robertova ljubavnica kako Žana ne bi znala da je ona Bernardova ljubavnica, dok je sve vrijeme Robert Žanin ljubavnik koji se pretvara da je ljubavnik od kuharice Suze kako Bernard ne bi znao da Žana ima ljubavnika, dok se Bernardova stvarna ljubavnica pretvara da je… ?! Koliko ljubavnica i ljubavnika ukupno treba biti?!

Ova urnebesna komedija vodi nas kroz labirint u kojemu se ljubavnici i ljubavnice prikivaju po cijeloj kući. Tko koga vara? Tko je prevaren, a tko vjeran? Ukoliko niste bili na premijeri, ne propustite pogledati prvo sljedeće igranje i otkrijte odgovore na ova pitanja!