VITEZ: Predstavom “Ugovor” uz više od 300 posjetitelja obilježen “Movember” i Dan ružičaste vrpce

U ponedjeljak navečer, poduzeće Frizerland i Gradsko kazalište mladih Vitez priredili su obilježavanje “Movembera” – mjeseca borbe protiv raka prostate te obilježavanje Dana ružičaste vrpce – kojim se obilježava borba protiv raka dojke.

U prepunoj Kazališnoj dvorani Vitez posjetitelji su se nasmijali uz komediju “Ugovor” GKM-a Vitez, a prije predstave imali su priliku uživati i u glazbenom nastupu članova Udruge za osobe s poteškoćama u razvoju “Betanija”.

“Na ovaj način želimo poručiti svima koji biluju da nisu sami, ali jednako tako ukazati i na ovak sveprisutni problem te na potrebu preventivnih pregleda. Pozivamo sve naše sugrađane, brz obzira imaju li ili ne zdravstvene poteškoće da u ponedjeljak dođu na kazališnu predstavu u zajedno s nama obilježe ova dva vrlo bitna datuma”, poručili su organizatori.

Publika je imala prilogu ostaviti i dobrovoljne priloge, koji su uručeni udruzi “Svjetlo” iz Viteza, za njihove aktivnosti, od kojih su brojne usmjerene na pomoć i zaštitu osoba oboljelih od karcinoma.

Ova čarobna večer zaključena je zajedničkom fotografijom, uz najavu novih zajedničkih aktivnosti i projekata GKM-a, Frizerlanda te udruga “Betanija” i “Svjetlo”.