VITEZ: Predstavom “Taximetar” u ponedjeljak obilježava se “Movember” i Dan ružičaste vrpce

Za sve one koji nisu uspjeli pogledati hit predstavu “Taximetar” poduzeće Frizerland i Gradsko kazalište mladih Vitez omogućili su priliku da to učine u ponedjeljak, 28.11. 2022. godine. Predstava će biti odigrana u Kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 19,00 sati, a povod je obilježavanje “Movembera” – mjeseca borbe protiv raka prostate te obilježavanje Dana ružičaste vrpce – kojim se obilježava borba protiv raka dojke.

“Na ovaj način želimo poručiti svima koji biluju da nisu sami, ali jednako tako ukazati i na ovak sveprisutni problem te na potrebu preventivnih pregleda. Pozivamo sve naše sugrađane, brz obzira imaju li ili ne zdravstvene poteškoće da u ponedjeljak dođu na kazališnu predstavu u zajedno s nama obilježe ova dva vrlo bitna datuma”, poručili su organizatori.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Predstava “Taximetar” je koprodukcija Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik.

Roman je taksista u drugom poluvremenu svog života koji je potonuo u prosjek. Njegov život uzburka “nužna reforma taxi sistema” te niz događaja iz prošlosti.

Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću Romana prisilili na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka.

U predstavi igraju Matej Baškarad i Marko Mirković. Scenografiju i grafički dizajn radila je Marina Božić, a tehnička podrška je Emin Šahdan. Izvršni producenti predstave su: Ivan Sajević i Anto Bilić.