VITEZ: Predstava “Tajna tišine” DIS teatra u subotu navečer na kazališnim danima

Predstava “Tajna tišine” DIS teatra iz Banja Luke u subotu će biti odigrana na ovogodišnjim kazališnim danima u Vitezu. Predstava se igra u Kazališnoj dvorani Vitez s početkom u 20 sati.

Lirska, simbolično interpretirana priča ukazuje na nesumnjiv spoj usmenih predanja Balkana u kojima, kao akteri radnje, figuriraju vile, možda i češće no sva druga mitološka bića.

Vilu smo stavili u ikonografski okvir mitske zavodnice i stradalnice od ljubavi, a priču isprepleli na stretipu da su uspješne žene ustvari mitska bića koja lebde između života na ovom svijetu i života na drugom svijetu.

„Tajna tišine“ je alegorična priča tužnim mjestima na kojima smo nekada bili sretni, priča o ljubavi u kojoj se voli više od „sebe samog“, priča o svjetovima i okolnostima u kojima je nemoguće ostvariti sve svoje snove.. Priča o prkosu, ogoljavanju, žrtvovanju..

VILA RUSALKA se preobražava u običnu ženu ako joj neko oduzne krila.

U južnoslavenskoj mitologiji prepoznajemo je kao žensko natprirodno biće, izuzetno lijepo, odjeveno u dugu prozračnu haljinu. Rusalke žive daleko od ljudi, po planinama, pokraj voda ili u oblacima.

Zaljubljuju se u junake, koje pomažu i savjetima i djelima, a katkad su njihove posestrime. Naklonjene su i djevojkama, koje od njih mogu izmoliti ljepotu ili zaštitu.

U stvarnom životu ih prepoznajemo ponekad, negdje, nekako….ali da li smo dostojni njenih vrlina?

TAJNA TIŠINE
(Vilina balada)
scenska bajka za odrasle
Produkcija: Dis – teatar Banja Luka

Igraju:
Jelena Marković
Kristina Lulić
Filip Ignjatić

Scenario i režija: Novica Bogdanović
Muzika: Antojin Dvoržak, Kazka Solovij
Animacija: Dunja-Helena Von der Maase
Kostim i scenski elementi: „Naš dom“ Banja Luka
Trajanje predstave: 40 minuta

Cijena ulaznice je 3 KM.

Prethodni članakF BiH: Tijekom protekla 24 sata registrirana 173 slučaja COVID-19, novi slučajevi zabilježeni u svim županijama
Sljedeći članakHrvatima se ukida viza za SAD, evo kada odluka stupa na snagu