VITEZ: Predstava “Nema me” Gradskog kazališta mladih Vitez ovoga petka u 20,00 sati

Gradsko kazalište mladih VItez odlučilo je ove vrele ljetne dane osvježiti jednom sjajnom predstavom. U pitanju je predstava “Nema me”, koju je publika imala priliku nekoliko puta gledati u Vitezu. Ovoga puta, silom prilika, u nešto promijenjenoj glumačkoj postavi, ali i dalje izvrsnoj energiji i izvedbi mladi glumci iz Viteza odigrat će ovu predstavu u petak, 13. kolovoza 2021. godine, s početkom u 20 sati. Predstava će biti odigrana u Kazališnoj dvorani Vitez.

Predstava “Nema me” istražuje i propituje odnos pojedinca i mase. Pojedinac prikazuje žrtve otmice, nasilja, medijskog linča, emotivne manipulcije, inertne birokracije kojima su “vezane ruke”. Pojedinac, u ovo slučaju, nemoćan je izboriti se protiv nemilosrdnog društva u cjelini. S druge strane, društvo zbog vlastite superiornosti tlači, ponižava, omalovažava, ignorira, zastrašuje, obeshrabruje, diskreditira pojedinca, odnosno žrtvu.

Predstavu je režirao Marko Mirković, a rađena je kroz istraživanje i adaptaciju teksta “Ja ili neko drugi” Maje Pelević. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević, a asistent režije Bruno Grebenar.

U predstavi igraju: Monika Maros, Luka Baškarad, Ines Pavlović, Ivan Žuljević, Mirna Matić, Minela Salkić, Iva Šakić, Sara Šantić i Robert Šafradin.