Vitez postaje rukometni centar Bosne i Hercegovine

rukometnareprezentacijabihStigla je i zvanična potvrda jučer objavljene informacije da će rukometna reprezentaciju BiH posljednja dva susreta u okviru kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2015. godine odigrati u Vitezu.

Naime, danas su predstavnici Rukometne reprezentacije BiH i zvanično parafirali sporazum s predstavnicima Općine Vitez, kojim su definirane međusobne obveze u organizaciji rukometnih susreta naše reprezentacije s momčadima Latvije i Estonije. Predstavnici reprezentacije BiH izrazili su veliko zadovoljstvo uvjetima viđenim u Vitezu, kako u samoj sportskoj dvorani, tako i smještajnim kapacitetima koji u potpunosti odgovaraju zahtjevima reprezentacije. Inicijativa za odigravanje ovih susreta u Vitezu krenula je od predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Nevenka Hercega, a danas su čelnici bh. rukometne krovne kuće posebno zahvalili načelniku općine Vitez, kao i članovima uprave Rukometnog kluba Vitez, koji su se aktivno uključili u operativni dio priprema oko boravka reprezentacije u Vitezu. „Vitez je atraktivna sportska destinacija, a tradicija rukometa u ovom gradu je garancija da će susretima koji su vrlo važni za reprezentaciju BiH prisustvovati veliki broj navijača”, istaknuli su danas čelni ljudi bh. rukometa, boraveći u Vitezu. Posebno je istaknuta činjenica kako je veoma značajan podatak da se dobivanjem certifikata od strane EHF – a Gradska sportska dvorana u Vitezu priključila malom broju dvorana u Bosni i Hercegovini koje ispunjavaju uvjete za održavanje međunarodnih rukometnih utakmica, što će imati veliki značaj u svim budućim projekcijama razvitka rukometnog sporta u BiH.

Legendarni golman bh. reprezentacije Enid Tahirović, koji je danas također boravio u Vitezu, pozvao je sve ljubitelje rukometa da u što većem broju dođu i daju potporu našim reprezentativcima u osvajanju novih bodova u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Susret između BiH i Latvije bit će odigran 2. siječnja 2014. godine s početkom u 17:00 sati, a već 8. siječnja u isto vrijeme (17:00sati), naši će rukometaši odmjeriti snage sa Estonijom.