Vitez poražen u Banjaluci – Uz malo više sreće i spretnosti moglo se i do bod(ov)a

Nogometaši Viteza poraženi su proteklog vikenda u Banjaluci, kod momčadi Borca. Ne spore Vitežani zasluženost pobjede Banjalučana postignutu iz jedanaesterca, ali i ne kriju žal za propuštenim prilikama vratiti se kući neporaženi. Jer imali su u samoj završnici izvrsne prilike, Smriko u 88. i Brekalo u 92. minuti za poravnanje omjera i osvajanje boda što bi, nema dvojbe, bio veliki uspjeh novajlije u Premijer ligi, Viteza.

“Našim domaćinima čestitam na korektnoj igri i zasluženoj pobjedi na koju nemamo baš nikakvih primjedbi. Zahvaljujem se navijačima Borca na korektnom navijanju i našim domaćinima na gostoprimstvu koje su nam ukazali. Međutim imam primjedbi na našu igru, na neispunjene zadatke i dogovoreno prije utakmice. Jer, povremeno smo, unatoč mojim zahtjevima i uputama bili (pre)daleko od gola domaćina što je, svakako, umanjivalo naše šanse za povoljniji konačan ishod utakmice. A takvu priliku, u pojedinim dijelovima utakmice, igrom i postavljanjem na terenu, Borac nam je „nudio”, a mi “nuđeno” nismo prihvatili”, istaknuo je šef stručnoga stožera Viteza, Valentin Plavčić, dodajući kako se ne smije zaboraviti tko je i što je Borac u bosanskohercegovačkom nogometu.

“Uz sav respekt prema Borcu, mi smo igrali hrabro i dobro, pokazali da znamo i možemo, pa iako je riječ o porazu, naša igra, ravnopravna borba s Borcem, nas je i dodatno ohrabrila i ulijeva nam vjeru u vlastite sposobnosti koje sigurno nisu male”, dodao je Plavčić i istaknuo dobru i sigurnu igru obrane na čelu s golmanom Filipom Perkovićem i centralnim braničem Slavkom Brekalom.

Uz ovu utakmicu vezana su i dva zanimljiva detalja. Naime, prije ovoga susreta Vitez i Borac su igrali samo jednu službenu utakmicu i to davne 1983. godine kada su Vitežani, u to vrijeme republički ligaši, iz kup natjecanja eliminirali tada snažnog drugoligaša iz Banjaluke. Zanimljivo je, također, da Banjalučane vodi nekadašnji trener Viteza (iz Druge lige uveo ih u Prvu ligu F BiH), Dragan Jović, sada jedan od najboljih bh trenera, a Vitežane njegov nekadašnji igrač u Travniku i u Vitezu, mladi i vrlo talentirani trener, Valentin Plavčić.

Zvonimir Čilić