VITEZ: Ovoga vikenda publiku očekuje predstava za najmlađe “Vesela priča”

Ovoga vikenda, na 8. Danima hrvatskog kazališta u BiH, u Kazališnoj dvorani Vitez nastupit će DIS teatar iz Banja Luke. Disovci će se ovoga puta publici u Vitezu predstaviti scenskom avanturom za mlade, “Vesela priča”.

“Iskustvo koje će vas oduševiti, nasmijati i inspirirati. Na pozornici, glumeći, “repajući”, kukajući i pjevajući, dočekuju vas nevjerojatni likovi koji će vas odvesti u svijet mašte i čarolije”, poručili su iz DIS-a.

O predstavi: Zamislite KUKULA LA, majstora zbrke i ljubitelja šale. On je pravi čarobnjak koji živi u bajci i može “glumiti sve moguće i nemoguće uloge” koje mu zatrebaju za njegovu šalu. Može postati šta god zaželite: baba, učiteljica, zmaj proždrljivac ili bilo što drugo što je potrebno za dobru zabavu.

Tu je i naša draga djevojka CRVENKAPA, koja živi u bajci i nosi svoju crvenu kapu svuda sa sobom. Ona je pravi simbol avanture i hrabrosti. Kakva bi to priča bila bez dječaka. Đole nas vodi u svijet stvarnosti, ali i pokazuje da su mašta i bajka uvijek tu, čak i kad mislimo da nisu. No, ne zaboravite važnu poruku ove predstave! Ljudi iz nebajke vjeruju samo nebajku, a oni iz bajke samo u bajku. Ali postoje izuzeci – djeca, umjetnici i neki veoma iskusni ljudi. Oni uspijevaju približiti bajku nebajci i na taj način spajaju dva svijeta. Priča koju vam prikazujemo donosi krajnje sretan završetak. No, sve je kao što je i bilo. Uživajte u ovoj nevjerojatnoj avanturi koja će probuditi vašu maštu i donijeti vam bezbroj osmijeha. Dobrodošli u “Veselu priču”!

U predstavi igraju Ognjen Bogdanović, Jelena Marković i Igor Marić. Dramatizaciju i režiju potpisuje Novica Bogdanović.

Podsjetimo, 8. Dani hrvatskog kazališta započeli su početkom svibnja predstavom “Taximetar”, a potrajat će do 18. lipnja ove godine. U program će ukupno biti odigrano 12 predstava, a bit će upriličen i velik broj kazališnih radionica, edukacija i panela. Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Federalno ministarstvo kulture i športa te Općina Vitez.