VITEZ: Osamdesetak sudionika na ovogodišnjem Memorijalu “Darijan Šarac”

Osamdesetak članova planinarskih društava, ali i ostalih građana Viteza i susjednih mjesta, sudjelovalo je u ovogodišnjem, desetom po redu Memorijalnom pohodu “Darijan Šarac”.

Pohod su organizirali Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika KSB i HPD “Vitez”, u znak sjećanja na prerano preminulog Darijana Šarca, koji je, na žalost, nakon transplantacije srca, izgubio najvažniju bitku u svom mladom životu, ali i kao podsjetnik na važnost zdravog načina života, te promociju doniranja organa. Tim je povodom upriličeno i potpisivanje donorskih kartica, a ohrabruje veliki broj mladih, koji su karticu potpisali.

I ove godine sudionike pohoda s Trga su ispratili Darijanovi roditelji, Ankica i Željko Šarac, a na Trgu su razmijenjeni i prigodni pokloni.

Pješačilo se već ustaljenom maršrutom Gradski trg Vitez – Nebašce – Osoje – Liskovina – Zabrđe – Zaselje i to bez problema.

Povoljni vremenski uvjeti “išli na ruku” sudionicima Memorijala, a gostoprimstvo uz okrjepu kod obitelji Predraga Križanovića i na Zabrđu, kod članova Udruge vikenadaša, dodatno je olakšalo pješačenje, javio je Radio Vitez.

Već tradicionalno, u Zaselju, kod Planinarskog doma, sudionici su dočekani čajem i kobasicama, a uz razmjenu iskustava, druženje je nastavljeno do kasnih večernjih sati.